Köszöntötték a 90 éves Péter Vilmost
Sport
2023. márc. 10.

Köszöntötték a 90 éves Péter Vilmost

Különleges meglepetéssel készült a Dorogi Atlétikai Club Teke Szakosztálya

A dorogi sportolók és a művelődési ház munkatársai március 9-én köszöntötték a mai napon 90. születésnapját ünneplő Péter Vilmost, aki csaknem fél évszázada a dorogi tekesport meghatározó alakja.

Sok évtizeddel ezelőtt majdnem minden bánya- és külső üzemnek volt tekecsapata. A XVII-es aknán dolgozó Péter Vilmos is egy ilyen amatőr tekecsapat póttagjaként kezdte. Bár véletlenül csöppent bele – egyszer a csapatlétszám nem jött össze –, olyan szerelem kezdete lett ez, ami első látásra születik. Akkor és ott a teke végleg rabul ejtette, állandó és lelkes résztvevőjévé vált.

Később a Dorogi Bányaüzem tekecsapatához került, amelynek vezetője is lett. 1981-ben pedig Bíró László, a Dorogi Bányász NB III-as tekecsapatának vezetője invitálta maguk közé. Mivel ismerte a csapat tagjait, s egy szépen felújított tekepálya várta, igent mondott. Ezután mintegy 400 bajnoki mérkőzésen dobott Dorog színeiben, így részesévé válva sok sportsikernek és -sikertelenségnek egyaránt. 84 éves korában a teke megszállott szerelmese még mindig szerepelt a városi bajnokságban, elmondása szerint ugyanazzal az izgalommal készülve a meccsekre, mint az NB III-as korszakban. Egy korábbi riport során azt kívántuk neki, hogy még sokáig guríthassa a tekegolyót. Most 90 éves. Csütörtökönként jár a 2021. bányásznapján átadott új, négysávos tekepályára. Ha van ott valaki, szívesen ad tanácsot, instrukciót, miközben maga is megteszi százezredszer azt a jól megszokott és megszeretett mozdulatsort Péter Vilmos, a dorogi tekesport veteránja.

Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk neki!