Nagy sikert aratott Wendlingen am Neckarban a Cantilena-kórus és a Diótörő-egyesület
Kultúra
2023. máj. 8.

Nagy sikert aratott Wendlingen am Neckarban a Cantilena-kórus és a Diótörő-egyesület

Megerősítették a testvértelepülési megállapodást

Az idén immár negyed évszázada köttetett testvértelepülési egyezmény megerősítésének ünnepi ceremóniájára delegáció utazott a németországi Wendlingen am Neckarba. Az Európa Naphoz kapcsolódóan nem csak Dorog negyed évszázada köttetett és az azóta eltelt 25 évben sokrétűen gazdagodott kapcsolatát erősítették meg hivatalosan, hanem a francia (Saint-Leu-la-Forét) és az osztrák városokkal (Millstatt am See) évtizedekkel ezelőtt aláírt szerződést is megerősítette Wendlingen.

A temetőben koszorút helyezett el a dorogiak által felállított emlék kopjafánál a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében Riss József elnök, Kolonics Péterné polgármesterrel és dr. Tittmann János polgármesterrel.

A wendlingeni városházán kiállítás nyílt - a korábban Dorogon is bemutatott - Felhajtóerő a szénrakodóért címmel, ahol neves művészek által Európa egyedülálló ipari emléke által ihletett alkotásokat láthattak az érdeklődők.

Dr. Tittmann János polgármester és Steffen Weigel wendlingeni városvezető május 6-án felavatta a Dorogról elnevezett teret a német városban.

Az ünnepélyes ceremóniát a Kovácsné Fódi Krisztina által vezényelt Cantilena gyermekkórus fellépése színesítette.

Az esti gálaműsoron francia, osztrák zenészek és a dorogi gyerekek léptek fel.

Dieter Bauer, a Wendlingen-Dorog Baráti Egyesület (Freundeskreis Dorog Wendlingen) nevében személyes hangú megemlékezést tartott a 75 évvel ezelőtti, sok család számára fájdalmas kitelepítésről.

Ezt követően a Cantilena-kórus és a Csontos Mária táncművész által vezetett Diótörő Gyerektánc Egyesület táncosai közös, meghatóan szép műsort adtak - óriási sikerrel.

Az Európa Nap- a Párbeszéd Napja eseménysora Dorogon, a művelődési házban szombaton folytatódik, ahol városunkban is megerősítik a testvértelepülési szerződést Wendlingen am Neckarral.