Generációk támogatása - Jótékonysági futás a gyerekekért, fitt nap időseknek
Sport
2023. máj. 23.

Generációk támogatása - Jótékonysági futás a gyerekekért, fitt nap időseknek

Az óvodásoknak és a szépkorúaknak szerveztek programokat

24 órás jótékonysági futást szervezett a Dorogi Futókör Egyesület május 20-21-én az Otthon téri futókörön. A támogató résztvevőknek köszönhetően a nemes és sikeres rendezvénnyel, példaértékű összefogással, sokszáz kilométernyi futással és adakozással hozzájárultak a három dorogi óvoda udvari játékparkjának bővítéséhez.

  • A közösségépítés mellett fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést. Bízunk benne, hogy a jótékonysági rendezvény bevételével hozzájárulhatunk a gyerekek mozgásfejlesztéséhez a kerti játékokkal – tudtuk meg Szegvári Józseftől az akció egyik főszervezőjétől, aki hozzátette, összesen 423-an futottak, 4260 kört a rekortán futópályán, amellyel mindösszesen 1.704 kilométert teljesítettek.

A DorogiSport és a kulturális intézmény a KÖZÖD Egyesülettel karöltve a régebb óta fiatalokat szólította meg a Szépkorúak Fitt Napjával, amelyet szintén az Otthon téren rendeztek meg. Több száz nyugdíjas korú vett részt a könnyű fizikai aktivitásokat bemutató és szellemi, mentális programokkal szórakoztató rendezvényen.

A Gáthy-könyvtár rejtvényekkel, a Reimann-miniverzum helytörténeti vetélkedővel, a művelődési ház óriás kirakóval készült, az idősek kipróbálhatták a jógát, a gyógytornát és a nordic walkingot. A délutánt a Szabó-Berghauer Zoltán igazgató által vezetett beszélgetés fűszerezte. Holicska Lajossal a turizmusról, a dorogi színes sportéletről pedig Dankó Józseffel beszélgetett.

Illés Ildikó és Ferenczi Gabriella senior táncoktatók örömtánccal készültek, amelyhez örömmel kapcsolódtak a Dorogi Hétszínvirág Óvodába járó gyermekek is.

A Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ munkatársai gondoskodtak arról, hogy gondozottjaik is részt tudjanak venni a programokon.

A DorogiSport szervezőmunkájának köszönhetően sok száz idős ember egy igazán vidám hangulatú délutánt tölthetett el a téren.