Lakossági tájékoztatás
Közügy
2023. szept. 19.

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Hölgyek, Tisztelt Urak!

Kedves Dorogiak!

 

  1. 09. 18-án kelt Éberhardt György önkormányzati képviselő önálló indítványa, melyben az alábbi határozati javaslat szerepel:

„Dorog Város Képviselő-testülete úgy dönt, hogy Dorog város közigazgatási területén illetve közvetlen környezetében nem támogat akkumulátor-, akkumulátor részegység-, energiatárolással összefüggő vegyi-, és veszélyes gyárak létesítését célzó beruházási szándékot, valamint felkéri a Polgármester Urat, hogy az ilyen befektetői szándékkal érkező cégekkel történő tárgyaláson a közgyűlés által elfogadott ezen elvek és a határozat alapján járjon el és azt a nyilvánosság előtt tegye meg.”

Az előterjesztés a közösségi oldalakon is ismertetésre került.

Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a kezdeményezés teljességgel indokolatlan. A 2022. évben jóváhagyott Helyi Építési Szabályzatunk szerint a képviselői indítványban felsorolt, manapság divatba jött akkumulátor ellenesség szűkös keretét messze meghaladó beruházási tilalom van meghatározva.

A fentieket figyelembe véve Képviselő-testületünk a képviselő úr önálló indítványa tárgyalását nem tűzi napirendjére.

Az eset tanulsága az is, hogy észrevegyük a közelgő választási kampány indulati párafelhőit. Ezért követeljük meg, hogyha valaki a jövőben tiltakozni akar dorogi atomerőmű, vízierőmű, szarvasmarhatelep, orosz űrbázis, kínai rendező pályaudvar ellen, az előbb tanulmányozza a jelenleg is érvényben levő szabályozást.

Követeljük meg a higgadt, józan viselkedést, ez is a helyi szabályozás része.

Dr. Tittmann János

polgármester