Felsőboldogfalván járt a dorogi delegáció
Kultúra
2024. jan. 22.

Felsőboldogfalván járt a dorogi delegáció

Dorogi delegáció utazott Felsőboldogfalvára dr. Tittmann János polgármester vezetésével január 18-án.

Testvértelepülésünk, a Székelyudvarhely melletti falu színes programokkal várta a küldöttséget.

Január 19-én Székelykeresztúrra kirándulást szerveztek Petőfi-nyomán. Első állomásként a költő életútját bemutató múzeumba látogattak, amelynek egyik termében a terepasztalon bemutatták a segesvári csata jeleneteit is. A delegáció fejet hajtott a turulmadaras emlékműnél, megkoszorúzták Petőfi-szobrát, Zsombori Leventével Felsőboldogfalva polgármesterével.

Az emlékház meglátogatását követően a Szászföld határán fekvő Segesvár középkori városába utazott a csoport. Segesvár óvárosa a világörökség részét képezi. Girbegurba utcái, ódon épületei ma is középkori hangulatot árasztanak. Óratornya a 14. században épült. Az ódon házak közül említésre érdemes az az épület, amelyben állítólag Vlad Tepes havasalföldi vajda született, akiről Drakula alakját mintázták.

A magyar kultúra napjának esti ünnepént a Sic Transit Folk Műhely adott koncertet Petőfi 200 címmel. A műsorban közreműködtek a Fülöp Áron Általános Iskola néptáncosai. A nagyszerű pillanatokat követően, másnap tradicionális disznó vágással készültek a vendéglátók. A napot színesítette a parajdi sóbányában tett látogatás.