Remekeltek a dorogi birkózók
Sport
2014. jan. 17.

Remekeltek a dorogi birkózók

Dorogon, a városi sportcsarnok szeptember 28-án és 29-én is megtelt birkózóval és nézővel, mivel itt rendezték a Diák és Serdülő Kötöttfogású Csapat-bajnokság Országos döntőjét.
A két hétvégi napon 14-14 csapat több mint 300 versenyzője vett részt a két rangos rendezvényen. Szombaton a diákok (10-11 évesek) "csaptak" össze, az egész napos versenyen ahol, a Dorogiak és a Pesterzsébetiek meneteltek ellenállhatatlanul és veretlenül. Így a nap végén természetesen ez a két csapat találkozója döntötte el a bajnoki cím sorsát, ennek megfelelően igen izgalmas érzelmektől sem mentes döntő volt. 11 súlycsoportban küzdöttek egymással a birkózók és egészen az utolsó súlycsoportig fej-fej mellett haladva 5:5 súlycsoportot nyert mind két csapat (bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 42 kg-ban egy súlyos bírói hiba vette el a győzelmet a dorogi versenyzőtől) és mivel a nehéz súlyban a Dorogiak nem állítottak versenyzőt a Bajnoki címet az ESMTK szerezte meg, Dorogi NC ezüstérmes lett, a Cegléd pedig bronzérmes.

Másnap rendezték meg a serdülő birkózók csapatbajnoki mérkőzései. Itt is 14 csapat küzdött a bajnoki címért. Ebben a korosztályban is esélyesként léptek szőnyegre a dorogi birkózók. Ennek megfelelően sorra nyerték a mérkőzéseiket. Első fordulóban a Tatabánya csapatát, majd a Csepelt győzték le, a harmadik fordulóban az orosháziakat múlták felül. Az érmek sorsáról a diák korosztályhoz hasonlóan a Cegléd, az ESMTK és a Dorog összecsapásai döntöttek. Ezen a napon viszont a dorogi birkózókat nem lehetett felül múlni, mert rendkívül harcosan, taktikusa, fegyelmezetten és a csapattal szembeni alázattal küzdöttek a fiatalok. Így előbb az ESMTK-t, majd a Ceglédet is legyőzve, bajnoki címnek örülhetett a hazai közönség. Lévai Zoltán