„PIK" - PIKKELJ A PARLAGFŰRE!
Közügy
2013. júl. 8.

„PIK" - PIKKELJ A PARLAGFŰRE!

... és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

 

A „PIK" egy Parlagfű Információs Kvíz, mely a megyei Kormányhivatal és a Magyar Növényvédő Mérnöki és a Növényorvosi Kamara Komárom-Esztergom Megyei Szervezete által indított.


A PIK és a kapcsolódó Nyereményjáték fő célja, hogy a parlagfű biológiája, az ellene való védekezés lehetőségei és szabályai témákban az összeállított kérdéssor és a válaszok segítségével a résztvevők játékos formában fontos általános és részletes ismereteket kapjanak. Cél továbbá, hogy minél többen vegyenek részt az információs kvíz kitöltésében, ezért a megyei Növényorvosi Kamara értékes nyereményeket ajánlott fel, növelve ezzel is annak valószínűségét, hogy a kvíz által felölelt témák társadalmi ismertsége bővül, s egyes alapvető információk ezúton is tisztázásra kerülnek.


A kvízhez nem kell regisztrálni, a kitöltésnek időkorlátja sincs, s a PIK tetszőleges alkalommal kitöltő. Alapszabály viszont, hogy a nyereményjátékban csak azok vehetnek részt, akik mind a 15 kérdésnél a helyes választ jelölik meg, s egy személy csak egyszer regisztrálhat.


A PIK különlegessége, hogy nem csupán egy rövidke kérdést, hanem egy információs csomagot kap a résztvevő azzal, ahogy a kérdések témáját és a válaszokat a kvíz felvezeti. A kérdések nem a legkönnyebbek, de kis tájékozódás után mindenki meg tudja válaszolni.


Hol lehet kitölteni a kvízt? Mikor indul? Milyen nyereményeket vihetnek haza a szerencsések? A PIK a Kormányhivatal honlapján érhető el, 2013. július 3. 12,00 órától s a részvételre július 9. 12,00 óráig nyitva a lehetőség.


A játék örömén túl a megnyerhető díjak:
1 db MTD önjáró benzinmotoros fűnyíró
1 db Acer Iconia tablet
1 db MTD benzines szegélynyíró
5 db ajándékcsomag

 

A részletes információkat és a Parlagfű Információs Kvízt megtalálják a www.kemkh.hu oldalon!