www.dorogisport.hu
${object.taxonomies[0].title}
2013. febr. 27.

www.dorogisport.hu

Ezzel a címmel indult el a dorogi sportéletet összefogó központi portál, mely a friss sporthíreken túl információt ad arról, hogy városunkban milyen mozgásformák közül lehet választani, milyen sportlétesítmények állnak rendelkezésünkre, az eseménynaptárból pedig megtervezhetjük, hogy milyen meccsekre látogathatunk el.

 

A honlap létrehozása a sportélet táján jelentkező újító szándék egyik eredménye. 2012. október 1-től Szekér Zoltán lett a Dorog Város Egyesített Sportintézménye vezetője, aki elmondta, hogy sport szakmai és üzemeltetési feladatokat látnak el. A sportlétesítmények gondnokolása mellett fő cél az egyesületek szakmai munkájának segítése. Úgy látja, hogy az egyesületek taglétszáma még növelhető, és az intézménynek fontos szerep jut az érdeklődők és az egyesületek közti közvetítésben, a szabadidős és a versenysport tekintetében is. Ezt segíti a sportcsarnokban működő sportiroda is, mely naprakész információkkal rendelkezik a városi sportéletről, a termek kihasználtságáról, a mérkőzésekről, egyéb rendezvényekről.

 

Mindezeken túl az egyes sportágakat népszerűsítő események szervezését is célul tűzték ki: ennek első jeles példája az április 12-i I. Dorogi Budo Gála, ahol a harcművészeti egyesületekkel közösen a környéken fellelhető összes küzdősport bemutatkozhat.


További rövidtávú terv, hogy folyamatos sportorvosi rendelés legyen a városban, mely már régóta megoldatlan. Emellett a dorogi gyerekeknek lehetővé kívánják tenni, hogy sportegyesületi tagdíjforrásokra pályázhassanak.
Az új sportintézmény létrehozásával a város letette a voksát a sportélet fellendítése mellett.

Tovább a www.dorogisport.hu oldalra