Ismét „Közlekedik a család”
Közügy
2013. júl. 3.

Ismét „Közlekedik a család”

Egy autóval térhet haza, aki megnyeri az országos versenyt.

 

Közlekedésbiztonsági napok kezdődtek Tatabányán a Magyar Autóklub és a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szerveztében. 2013. július 2-tól öt napon át várják azokat, akik szeretnék kipróbálni a biztonsági öv szimulátort, vagy épp tesztelni szeretnék vezetési technikájukat rendkívüli helyzetekben. A felnőttek mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Őka kerékpáros ügyességi pályán tesztelhetik, mennyire tudnak biztonságosan közlekedni biciklin és mennyire ismerik a KRESZ legalapvetőbb szabályait.

 07.02.kozlekedik_a_csalad2.jpg

 

A rendezvénysorozat csúcspontja a 2013. július 6-án 9 és 15 óra között Tatabányán a TESCO Áruház parkolójában megrendezésre kerülő „Közlekedik a család" elnevezést viselő közlekedésbiztonsági nyílt nap lesz, melyre már most várja családok jelentkezését a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A jelentkezés feltétele, hogy az egyik szülő rendelkezzen érvényes „B" kategóriás vezetői engedéllyel és legalább két 6-18 év közötti gyermeket neveljenek. Nevezni előzetesen a rendőrkapitányságon, vagy személyesen a helyszínen lehet.

 

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik - „B" kategóriás érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott - a vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpároznak. A rendezvény résztvevői ajándékot kapnak, a legsikeresebben szerepelő család pedig képviseli megyénket a verseny országos döntőjén, melyre szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban kerül sor.

 

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - figyelmét egy időben irányítsa rá a rendőrség a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, valamint a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.