A folytatáshoz az önök segítségét is kéri a szerző.
Megjelent a Népi ételek Esztergom, Dorog és Nyergesújfalu térségéből c. kis könyv, melyet a szerző, dr. Kövecses Varga Etelka szeretettel ajánl a figyelmükbe: „A könyvecskében a dorogi és az esztergomi kistérség minden községéből szerepel egy-egy jellemző étel fotóval és rövid néprajzi ajánló szöveggel. Dorog esetében itt olvasható a Krampampuli receptje is! Sőt, a dorogi savanyú kolbász ("Sauri Wurst") nevű étel elkészítési módja is, amelyet a kóstolóval egybekötött esztergomi könyvbemutatón meg is kóstolhattak az érdeklődők. A másik dorogi étel a könyv végén lévő kisebbségi ételek között található. Ezt a dorogi örmény kisebbség részéről kaptam: Dolma a neve."
A kis könyv megvásárolható a városi könyvtárban.
A siker láttán a szerzőnek szándékában áll a könyv folytatásának megírása. Elsőként a népi italokat szeretné közölni, ezért kéri, hogy amennyiben Dorogra jellemző népi ital (lehet szeszes ital is) receptjét tudnák, juttassák el dr. Kövecses Varga Etelkának az esztergomi Balassa Bálint Múzeumba (2501, Pf. 19.). Etelka érdeklődik még helyi, gyümölcsfélékből készült ételek-italok receptje, valamint gyümölcsfélék és savanyúságok helyi eltevési módja iránt is.