Több ezren szórakoztak a 63. Bányásznapon
2013. szept. 2.

Sokszínű programsorral várták a hétvégén a 63. Bányásznapra érkezőket. A kellemes időjárásnak köszönhetően több ezren múlatták az időt a Jubileum téri népünnepélyen, ahol a meghívott sztárfellépők és a helyi amatőrök csoportjai nagyszerű műsorokat adtak a nagyérdeműnek.

zeneka2_banyasznap_2013.JPG

Pénteken, a Fekete Gyémánt Mazsorettcsoport és a Német Nemzetiségi Bányász Fúvószenekar által vezetett menethez sokan csatlakoztak.

 maj_1_2012.jpg

Este a Battery Band pörgette fel a keményebb zene kedvelőit, majd a későbbi fellépők - a Macskanadrág, Azenekar és a Barabontó - fokozták tovább a rock péntek fergeteges hangulatát.
Szombaton kora délután a gyermekeké volt a főszerep.

bobita.JPG

A rajzverseny mellett a Bóbita együttes vidám „libafüzéréhez" is sokan csatlakoztak, majd a dorogi együttesek - a Carmen, a Crazy Dance, a Kolibri táncosai és az Ezüstszál Énekkar - vették birtokukba a színpadot. A kultúra másik árnyalataként a fiatalabb és idősebb korosztály örömére operettvarázst láthattunk Oszvald Marikával és Peller Károllyal. A híres operettdalokat közösen énekelte a közönséggel a két fellépő, akiket balettművészek is elkísértek. Marót Viki és énekesei megtáncoltatták a közönséget, akik az utóbbi évek egyik legszebb tűzijátékát is megcsodálhatták 21 órától.
Vasárnap a térségi mazsorett csoportoké volt a főszerep - immár 12. alkalommal -, akik végigvonultak a városon.