Nem adják a kórházat!
Közügy
2012. ápr. 20.

Nem adják a kórházat!

Ötszáz ember vett részt április 19-én a civil kezdeményezésre létrejött demostráción a szakrendelő előtt. Az esemény ötletgazdája Vargáné Pozsonyi Zsuzsanna nyugdíjas óvónő köszöntötte az egybegyűlteket, akik jelenlétükkel a szakrendelő és kórház állami tulajdonba vétele elleni tiltakozásukat fejezték ki. A demostrálók úgy vélik, az önkormányzat eddig kiváló gazdája volt az egészségügyi intézményeinek, így nem indokolt az állami tulajdonba vétel.

 

elolanc4.JPG

 A kezdeményező Vargáné Pozsonyi Zsuzsanna beszél

 

A kezdeményezés mellé állt dr. Tittmann János polgármester is, aki beszédében kiemelte, a városlakók és a városvezetés is attól fél, hogy az állam nem olyan gazdája lesz az intézményeknek, aki olyan felelősségteljesen gondoskodik róluk, mint az önkormányzat. Azt is hozzátette: "A központosított állami akarat könyörtelenül átgázol rajtunk".

elolanc4.JPG

Dr. Tittmann János

 

A beszédeket követően a demonstrálók hosszú, kígyózó sorban haladva a Rákóczi úton és a Kossuth Lajos utcán át elvonultak a kórház előtt is, majd a parkon át tértek vissza a szakrendelőhöz. A csendesen, békésen felvonulók még kisebb csoportokban megvitatták az eseményeket, majd haza indultak

elolanc4.JPG

 

elolanc4.JPG

 

elolanc4.JPG

 

elolanc4.JPG

 

elolanc4.JPG

 

elolanc4.JPG