Nemzetiségi Hétvége mûvészekkel, ételbemutatóval
Kultúra
2014. febr. 19.

Nemzetiségi Hétvége mûvészekkel, ételbemutatóval

 uszt_logo_rgb.jpg

 

 

 

 

A dorogi Német, Szlovák, Örmény Nemzetiségi Önkormányzatok tisztelettel meghívják Önt és kedves családját a dorogi József Attila Mûvelődési Házban tartandó Nemzetiségi Hétvége rendezvényére.

December 13-án, pénteken, 17 órakor Néprajzi kiállítás nyílik a Dorogi Galéria Gáthy Zoltán termében. A kiállítást Kovács Lajos príma díjas tanár, író, szerkesztő, helytörténeti kutató nyitja meg.

December 14-én 16 órától Nemzetiségi Estre hívják, várják az érdeklődőket. Fellépnek a Guszán trió (Dzsotján Dániel, Dzsotján Dávid és Erdős Ferenc), Koncz Eszter színmûvésznő, a Trnka-Kökény Néptáncegyüttes, a sárisápi szlovák Pávakör, a dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Vegyes Kórusa, a dorogi német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekara, a Leányvári Néptánccsoport és az Eötvös József Általános Iskola tanulói.

A zené est után a téli ünnepkörhöz kötődő nemzetiségi ételbemutató lesz.

 

A Nemzetiségi Hétvége rendezvénysorozata a KDOP-3.1.1./B-12-2012-0001 pályázati kódszámú Funkcióbővítő belváros rehabilitáció - az Arany János városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása elnevezésû projekt keretein belül valósul meg.

www.nfu.hu

tarsfinansziroz.jpg