Ifjúsági hangverseny irodalommal
Kultúra
2013. jún. 4.

Ifjúsági hangverseny irodalommal

A fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Erkel Ferenc Zeneiskola és a 20. tavaszi rendezvény sorozatát tartó Alkotó Muzsikusok Társasága közös rendezésében jött létre az a koncert, amelyre május 21-én délután került sor intézményünk Kamaratermében.

 amt_2013_05.jpg

Az AMT már 1996 óta hozza el műsorát Dorogra, sok gyermekdarabot és karácsonyi dal-feldolgozást hallhattunk eddigi programjaikon. Ez a budapesti székhelyű összművészeti csoport 1991-ben alakult, tagjai olyan hivatásos zenészek, akik komponálnak, irodalmi vagy képzőművészeti tevékenységet folytatnak. A koncertek létrehozásának koordinátora Szendi Ágnes, a zeneiskola zongoratanára és az AMT zeneszerző tagja.

amt_2013_05.jpg
Változatos műsorral találkozhatott a jelenlévő közönség. Huszonöt növendék lépett fel, különböző hangszereken (furulya, fuvola, hegedű, zongora) játszottak, huszonhárman a dorogi zeneiskolából, ketten pedig Nyergesújfaluról. Volt olyan produkció, amelybe a tanárok is besegítettek.

amt_2013_05.jpg
Köszönet a betanító tanároknak: Farkas Józsefnek, Gerstner Bálintnénak, Kolozsvári Barnabásnénak, Lőrinczné Csizmadia Katalinnak, Retter Tímeának. E sorok írója szintén felkészítette néhány növendékét szereplésre.

 

Álljon itt az AMT-s zeneszerzők névsora is: Csepregi György, Fehér György Miklós, Gallai Attila, Hajdu Lóránt, Laczó Zoltán Vince, Mérész Ignác,Rékai Iván, Szánthó Lajos, Szendi Ágnes.


Az irodalmat Bátki Fazekas Zoltán versei, Csepregi György esszéi és Forgács Éva meséi képviselték.


Valószínű, hogy még sok közös program jön létre az AMT és a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola között, mert a szerzők megelégedésüket fejezték ki a zeneiskolai tanulók muzsikálását hallgatva.


Szendi Ágnes

Fotók: Hajdu Nelly