Pályázati felhívás
Közügy
2013. júl. 16.

Pályázati felhívás

 

Dorog Város Képviselő-testülete a szociális igazgatásról, valamint a pénzbeli és természetben nyújtott ellátásokról szóló  6/2012. (ll.24.) önkormányzati  rendeletében meghatározottak szerint 2013. évben pályázatot hirdet a felsőoktatásban tanuló, szociálisan rászoruló diákok részére. Az alább meghatározott feltételeknek megfelelő pályázók – az e célra elkülönített összeg erejéig – anyagi támogatásban részesülhetnek.

 

A pályázók köre: Dorog város területén állandó lakhellyel rendelkező - a felsőoktatásban nappali tagozaton tanuló - szociálisan rászoruló diákok.

 

Pályázati feltételek:

- a pályázó családjában az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegének 150%-át (2013-ban:   42.750,-Ft);

- az adott felsőoktatási intézményben eltöltött legalább egy sikeres félév igazolása, minimum közepes (3,51) tanulmányi átlag;

- a következő tanulmányi félévre történő beiratkozás igazolása.

 

A pályázat benyújtása: Az e célra rendszeresített formanyomtatványon történik, melyet a Polgármesteri Hivatal  Szociális Osztályán lehet átvenni. A kitöltött nyomtatványt ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal  Szociális Osztályán ( 21. szoba)  kérjük leadni.

 

A pályázat beadásának határideje a felsőbb évfolyamosok számára, akik már egy sikeres tanévet lezártak: 2013. szeptember 30. 

 

Tájékoztatásul közöljük, hogy a felsőoktatásban első évfolyamot megkezdett – első sikeres félévet lezárt – tanulók esetében a pályázat benyújtásának határideje:

2014. március 16.

(mely megegyezik a már támogatásban részesülők  felülvizsgálatának  időpontjával)

 

A pályázat elbírálása: A képviselő-testület áprilisi, illetve október havi rendes ülésén történik. Az elnyerhető támogatás összege  7.000,-Ft/fő/hó a tanév felére, 5 hónapra.