Megyei sikerek a zeneiskolából
Kultúra
2013. márc. 29.

Megyei sikerek a zeneiskolából

Minden évben megrendezik a megyei kamarazene-fesztivált megyénkben. Az idei tanévben Esztergom adott otthont a nívós zenei találkozónak. A patinás Szent Adalbert Konferenciaközpont volt a jeles esemény méltó színhelye.
Nyolc zeneiskola diákjai mutatták be szakmai felkészültségüket. - A zsűri elnöke Esztó Zsuzsanna zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott docense volt.

 megyei_kamarazene_2013.jpg

Iskolánkból az Esterházy Pál: Nil canitur iucundus c. művel fellépő kamaracsoportot emelte ki a zsűri, jutalmat kaptak. A kamaracsoport tagjai: Bégány Csenge (ének), Csipke Ágnes (furulya), Partos Dorka (furulya), Sziklai Réka (hegedű), Novák Boglárka (hegedű), Földi Dorottya (gordonka) és Tiba Bernadett (zongora) voltak. Felkészítő tanáraik: Farkas Rose-Marie, Kolozsvári Barnabásné, Lőrinczné Csizmadia Katalin és Gerstner Bálintné voltak.

megyei_kamarazene_20131.jpg 


A kamaracsoportokból néhány kimagasló egyéni teljesítményt is jutalmazott a zsűri. Iskolánkból Faragó Dóra - aki énekelt és csembalón is közreműködött a Bach műben - kapott egyéni díjat. (Tanára:Farkas Rose-Marie).


Az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola kiváló programról gondoskodott, amíg a zsűri meghozta döntését. A fellépő gyerekek az esztergomi bazilikát tekinthették meg idegenvezetővel, majd Baróti István orgonaművész ismertetőt tartott a bazilika orgonájáról. Megcsodálhatták a gyönyörű hangszert közelről is a zeneiskolások és elbűvölve hallgathatták a művész játékát.

megyei_kamarazene_2013.jpg 


Az egész napos program tartalmas, szép és eredményes volt a kamaracsoportok, tanárok és érdeklődők számára is.

A fotókat Thaler Tamás készítette.