Bajnok lett a csapatunk! - Dorogi Sportképek
2013. aug. 6.

Megvalósult vágy - bajnok lett a csapatunk!
Labdarúgás: A szenzációs záró mérkőzésre június 1-jén került sor, mégpedig idehaza a Sárvár ellen. Nagy volt az érdeklődés, hiszen ha a csapat nyer, biztos a bajnoki cím, mert két pont előnyünk volt a második Andráshida előtt.

Nagyszámú szurkolósereg gyűlt össze a mérkőzésre, közel 2000 néző szurkolt a csapatnak. A mérkőzés előtt a Törzsgárda nevében Balázs Mihály megbízott vezető a tavaszi idény legjobbjait, Skita Tamást és Lajer Gábort kupával jutalmazta és Mayer László elnökhelyettest oklevéllel és a Törzsgárda kis zászlajával ajándékozta meg. Mindhármukat nagy tapssal köszöntötte a szurkolótábor. Nagy buzdítás mellett kezdődött a mérkőzés, három kihagyott nagy helyzet után beindult a gépezet, mert Skita egymás után két gólt szerzett és Mészáros Áron lőtte a harmadik gólt. A mérkőzésen részt vett Dr. Tittmann János polgármester és közvetlen vezető munkatársai. A pálya parkolójában sörsátor állt a szurkolók rendelkezésére, melyet az önkormányzat állíttatott fel. A játék parádés volt, mert Skita Tamás 2 és Mészáros Áron 1 góljával 3-0-s vezetéssel fordultak a csapatok a második félidőre. Szünet után is támadott a hazai csapat, Vígh Ádám betalált a kapuba, 4-0!


Az égen fekete felhők gyülekeztek, ám a közönség hangos bíztatása úgy látszik szétzavarta a félelmetes felhőket. A Sárvár csapata felocsúdott, sikerült is szépítenie az eredményen. De újra rákapcsolt a Dorog és Vígh Ádám megszerezte az ötödik gólt is. Ismét nagyarányú győzelem született, biztossá vált az annyira óhajtott vágy, a tabella első helyezése. Közben a pálya közelében egy kisasztalon kihozták az aranyérmeket és a kupát. A mérkőzés lefújását követően a szurkolók sokasága lepte el a játékteret, ölelték a játékosokat, akik alig tudtak kiszabadulni. Végre helyreállt a rend és megkezdődhetett az érmek kiosztása és a kupa átadása. Buzánszky Jenő akasztotta a játékosok nyakába az aranyérmeket a Bakony Csoport képviselőjének és a Komárom- Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség Elnökének kíséretében. A kupát Faragó Szabolcs csapatkapitány vette át nagy taps közepette. Ez volt a dorogi labdarúgás tizedik bajnoki címe a megalakulás 99. évében. A 100 éves centenárium 2014-ben lesz, remélhetőleg gazdag sportműsorral.

Az ünneplés folytatódott, bajnok lett a Dorog. Jó volt ezt megélni, hangzott sok szurkoló szájából. Nagy elismerést váltott ki Mayer László nevének elhangzása, aki vállalkozása révén szponzorálta a csapatot, idejének nagy részét a labdarúgó csapat, a pálya állapota, a körülmények csiszolása töltötte ki. Személye, munkája általános elismerést váltott ki, hiszen a vezető edző személyét, Miskei Attilát is megtalálta és kettőjük közös munkája eredményezte a tél folyamán az új igazolásokat, akik mindannyian erősségei lettek a csapatnak. Köszönet és elismerés illeti az Elnökség tagjait, az elnököt, Kara Dánielt, a közvetlen munkatársakat, Kiss Lászlót, majd az őt követő Tóth László technikai vezetőket, az edző segítőit, a pályakarbantartókat, a szertárost, akik olyan körülményeket teremtettek, melyeket több élvonalbeli csapat is megirigyelhet.

És hogy mi lesz tovább? Függ az MLSZ döntésétől, ugyanis a licenc megszerzése nagyon nagy költséggel jár. Ami biztos - a három csoportos NB III-ban a helyünk! A labdarúgók pedig várják a szurkolók számának növekedését, a törzsgárda szeretetét, buzdítását.

 

Kézilabda: Az NB II. felnőtt csapat májusban befejezte a 2012-13.évi bajnokságot, melynek végeredménye a 6. hely. Az ifjúsági csapat a tabella élén végzett. Elismerés jár mindkét csapat játékosainak és vezetőinek. Bravó, lányok!

 

Asztalitenisz: A csapat a bajnokságot a 8. helyen fejezte be, ez az eredmény visszaesés, mentség - betegségek, sérülések. Remélhetőleg az őszi új bajnokságban nem lesznek ilyen hátrányok.


Teke: Véget ért a városi tekebajnokság tavaszi fordulója 12 csapat részvételével.
I. osztály: 1. COMP-L 18 pont, 2. TOFI TEAM 16 pont, 3. AKRO 14. pont
Egyéni átlagok: 1: Nagy Miklós, Döngetők 277.00. 2: Tertsch Miklós, COMP-L, 269,80. 3. Fenyvesi Róbert, AKRO 267.00.
Összesen 63 versenyző vett részt a tavaszi bajnokságban.


II. osztály 8 csapat részvétel: 1: Kartográfia,18 pont. 2: EKÖ, 18 pont. 3: Dorogi ESE, 16. pont. Egyéni átlagok: 1: Mikle Zoltán, Konecsni Papír 258.29. 2: ifj. Holicska Béla, S. Budakalász 258.00. 3: Kohl Ferenc, Dorogi ESE 255.27.
Összesen 42 versenyző vett részt a tavaszi bajnokságban.


Göb Sándor