Mesés zrínyis délután díjakkal, énekmondóval
Kultúra
2014. márc. 11.

Mesés zrínyis délután díjakkal, énekmondóval

Színes délutánnak adott otthont a Zrínyi óvoda március 10-én. A „Magyarok vagyunk" c. saját fejlesztésük projektzárójaként, tavaszi szakmai napokat szerveztek. A programokat, a közelgő nemzeti ünnep apropóján, az „Egyszer volt, hol nem volt" magyar népmese óvodai rajzpályázat kiállítás megnyitójával indították.

mate_anna.JPG

Dorog négy óvodájából huszonhét színvonalas rajz érkezett a pályázatra, amelyet P. Tóth Major Krisztina művésztanár zsűrizett. Szrnka Annának, az intézmény vezetőjének köszöntője után egy volt Zrínyi óvodás, Partos Dorka furulyázta el a Magyar népmesék főcímdalát, majd a zsűri elnöke értékelte a pályaműveket. A Hétszínvirág óvodából a szivárvány ezernyi színében pompázó mese-ábrázolások, a Petőfiből igazi egyéni alkotások, a Zrínyiből átgondolt kompozíciók érkeztek, de a Richter ovisok is csodaszép, főleg vegyes technikával készült munkákat nyújtottak be a kiírásra - hangsúlyozta P. Tóth Major Krisztina, aki a szülői munkaközösségek vezetőivel és az óvodavezetőkkel közösen gratulált az összes gyermeknek. Zárszóként a biztatás sem maradt el: - A szivárvány végén nem a koboldok laknak, hanem a ti tehetségetek. Soha ne tegyétek le a ceruzákat, hiszen ezzel most szüleitek, később gyermekeitek életét teszitek színessé, boldogabbá! Öt óvodás munkáját díjazták. Az első díjat a zrínyis Máté Anna nyerte el „ A Háromágú tölgyfa tündére" c. meseillusztrációjával. A nyertes és a további díjazottak: Tóth Lara (Petőfi ovi), Vígh Alexandra (Hétszínvirág ovi), Szűcs Patrik (Richter ovi), Pálfi-Lánchidi Hanna (Zrínyi ovi) mesekönyveket, hangos könyvet, kirakót, színezőt vehetett át, de az összes pályázó oklevéllel térhetett haza.
fal.JPG
A program folytatásaként Szrnka Anna a résztvevőket tornaterembe vezette, amely zsúfolásig megtelt, majd ünnepélyes keretek között átadta a P. Tóth Major Krisztina által tervezett több méter széles Magyar népmese festett háttérfalat. A művésztanár és kis csapata, a Zrínyi iskola diákjai - Vitek Viktória, Jácint Vanessza és Partos Dorka - igazán kitettek magukért. A mesefalat azonnal felavatták, hiszen üdítő háttérként szolgált a szűrben érkezett Keresztes Nagy Árpád regös, énekmondó műsorához.
szur.JPG