Az év pedagógusát és jó tanulóját köszöntötték
Kultúra
2013. jún. 3.

Az év pedagógusát és jó tanulóját köszöntötték

Jó hagyományunkhoz híven május 30-án köszöntöttük városunk pedagógusait a művelődési ház színháztermében. Ezen a napon mindig ünnepelni jövünk össze: ünnepelni és egyben tiszteletünket, megbecsülésünket kifejezni azoknak az embereknek, Hölgyeknek és Uraknak, akik nem kevesebbet választottak élethivatásként, mint a pedagógusi pályát. Azt a pályát, ahol nagy szakmai elhivatottsággal, kitartó lelkesedéssel és sok-sok szeretettel arra vállalkoztak, hogy gyermekeinket, leendő polgárainkat, a jövő nemzedékét tanítsák és neveljék.


Dr. Tittmann János polgármester köszöntője után átadták az Év Pedagógusa és Dorog Város Jó Tanulója - Jó Sportolója Díjakat. Az ajándékműsort „Különös éjszaka volt" címmel a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei adták elő.

pedagogus_nap_2013.JPG

"Különös éjszaka volt"


Minden pedagógusnak jó egészséget, a közelgő nyári vakációhoz pedig sok napsütést és nagyon jó pihenést kívánunk!

 

AZ ÉV PEDAGÓGUSA DÍJ 2013. SCHMERÁNÉ EICHARDT GIZELLA
Petőfi Sándor Óvoda nyugalmazott vezetője

pedagogus_nap_2013.JPG


Lelkiismeretes, gyermekszerető, közösségi érdekeket szem előtt tartó szigorú, de emberséges vezetőt ismerhettünk meg személyében, aki szakmai igényességgel és empátiával végezte munkáját.
Diplomáját a Soproni Óvónőképző Intézet Esztergomi tagozatán szerezte 1974-ben. Pedagógusi pályáját az esztergomi óvónőképző gyakorló óvodájában, az Aranyhegyi Óvodában kezdte, majd Csolnokon, ezt követően pedig szülővárosában, Dorogon folytatatta. 1979-től a dorogi Petőfi Sándor Óvodában dolgozott, ahol 1979-ben óvodavezető-helyettes, 1992. július 1-től pedig az intézmény óvodavezetője lett.
Az eltelt közel 40 évet hivatásának tekintette. Pályája során nagy türelemmel, lelkiismerettel és alapos felkészültséggel végezte mindennapjait. Folyamatosan képezte magát és kolléganőit.
10 évig vezette a dorogi Gimnázium által indított óvónőképző szakközépiskolai képzés gyakorlati részét.
Szavai és tettei összhangban voltak egymással. Kritikus volt és tárgyilagos a megoldást mindig pontosan látta. Ragaszkodó szeretete az óvodai közösségen is túlmutatva hozta létre alapítványunkat a „Gyermekünk egészségéért, egészségesebb jövőért"alapítványt.
Nagy gondot fordított a tehetséges gyermekekkel való foglalkozásra, ugyanakkor igen fontos volt számára a gyengébb képességű gyerekekkel való törődés. Nyitott volt a másság elfogadására, megértésére.
Módszertani ismereteit a gyermekek képességeinek megfelelően hasznosította, különös gonddal viseltetett a hátrányos helyzetű családok megsegítésében, a gyermekek szempontjait figyelembe véve kereste a megfelelő megoldást. A szülőkkel mindig szoros, együttműködő kapcsolatot ápolt. Gyermekközpontú pedagógiai magatartása, a nevelési problémák humánus kezelése példaértékű. A gyermekközösség formálása, nevelése, a rájuk való nagyfokú odafigyelés mellett, fontos volt számára a fiatal kollégák munkájának szakmai tanácsokkal való segítése.

A Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete dorogi elnökeként, s később a DOKI Óvodai intézményegység vezetőjeként kiválóan kamatoztatta irányító, szervező képességeit.
Lexikális tudása mellett, sokoldalú, mély érzésű, elhivatott ember, aki -olykor nehézségek mellett is - igazi „vezetője" volt közösségének.

Emberi és szakmai értékeit példázza, hogy változatlan lelkesedéssel, pedagógiai elkötelezettséggel segítette fiatalabb kollégáit, s vett részt szakmai megmérettetéseken is egészen 2012.évi nyugdíjba vonulásáig.


 AZ ÉV JÓ TANULÓJA - JÓ SPORTOLÓJA 2013. VÁZSONYI ÉVA ZSÓFIA az Eötvös József Általános Iskola testnevelés tagozatos tanulója

pedagogus_nap_2013.JPG 

Vázsonyi Éva Zsófia általános iskolai tanulmányi eredménye kiváló.
Az egyes évfolyamokat kitűnő tanulmányi eredménnyel és tantárgyi dicséretekkel végezte. Az osztályközösségben betöltött szerepe meghatározó és példamutató.
Diáktársaival való kapcsolata harmonikus, szeretetteljes. Nevelőivel tisztelettudó, udvarias.
Tehetségét, rátermettségét több területen is megmutatta. Számos helyi, megyei és országos képzőművészeti verseny, pályázat díjazottja.
Kiemelkedő eredményeket, sikereket ért el a sportban is, különösen a kézilabda, szivacskézilabda és az atlétika területén. Számos helyi, megyei és országos verseny döntős részvevője volt.
Vázsonyi Éva Zsófia tanulmányi munkája, sporttevékenysége, tisztelettudó magatartása, szorgalma jó példaként áll társai számára is és ezek elismeréseként veheti át a Dorog Város Jó tanulója - Jó sportolója Díjat.