Gyere úszni vagy vízilabdázni! - ingyenes bemutató edzések!
Sport
2013. máj. 6.

Gyere úszni vagy vízilabdázni! - ingyenes bemutató edzések!

Szerencsére Dorogon nagyon népszerű az úszástanulás és most már egyre keresettebbé válik az úszó-és vízilabda sport is. Az Új-Hullám SE úszói több megyei diákolimpiai aranyéremmel és országos döntős helyezésekkel büszkélkedhetnek, a vízilabdások pedig a Budapesti Vízilabda Bajnokságban és a Duna Kupában játszanak.
Az egyesület szeretne újabb dorogi gyerekek számára lehetőséget nyújtani a versenyszerű sportolásra.

Április 15-19-e között ingyenes úszó és vízilabda toborzót hirdet, amelyre várja a jelentkező lányokat és fiúkat! A bemutató edzés során a gyerekek belekóstolhatnak az úszásba és a vízilabdázásba, és megismerkedhetnek az edzőkkel is.


Érdemes, mert a klub megújult edzői stábbal kezdte meg az idei évet. Az úszószakosztály vezetőedzője Tószegi Andor lett, aki az ország egyik legelismertebb utánpótlás-neveléssel foglalkozó szakembere. Korábban dolgozott a BVSC-nél, Székesfehérvárott és Veszprémben is, legutóbb pedig Vácott tevékenykedett. A szakmai kvalitásairól Széles Sándor, az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Risztov Éva edzője is elismerően nyilatkozott.


- Tószegi Andorral évtizedek óta ismerjük egymást, sokáig együtt dolgoztunk a BVSC-nél is. - mondja Széles. Tószegi versenyzői mindig ott voltak a korosztályos országos ranglista élvonalában, több válogatott úszót is ő nevelt ki. A szakmával kapcsolatos alázatunk, a munkáról vallott felfogásunk megegyezik. Biztos vagyok benne, hogy ha a körülmények megfelelőek, Dorogon is eredményes munkát fog végezni.


A vízilabda szakosztály vezetőedzője Györe Lajos, egykori magyar bajnok, KEK győztes játékos, aki edzőként több magyar bajnoki címet, LEN Kupát és Szuper Kupát nyert, dolgozott a női utánpótlás válogatott szövetségi kapitányaként és az Európa-bajnok női felnőtt válogatott edzőjeként is. Mellette dolgozik Szarvas Dávid, valamint új igazolásként Tóth Andrea, világ-és Európa-bajnok játékos. A munkájukról Merész András, az olimpiai negyedik helyezett női válogatott szövetségi kapitánya mondott véleményt.


- Györe Lajos a sportág egyik legendás edzője, akinek magam is voltam a játékosa. - mondja. Amikor edzőként átvettem tőle a női utánpótlás válogatottat, szakmailag jól képzett játékosokat kaptam. Nyugodt, felkészült szakember, akire bátran rá lehet bízni a gyerekeket. Nála jó kezekben van a dorogi utánpótlás. Annak is nagyon örülök, hogy Szarvas Dávid mellett Tóth Andrea is szerepet kapott, hiszen eredményes pályafutásával a fiatalok igazi példaképe lehet. Egyébként is jónak tartom, ha a fiatalokkal női edző is dolgozik, hiszen jól megérti a gyerekek lelkivilágát. Az edzők által képviselt rutin és a fiatalos lendület jó eredményeket hozhat Dorogon is. Fontosak a vidéki egyesületek, hiszen nemcsak helyi értéket jelentenek, hanem a sportág is profitál az itt felbukkanó tehetséges játékosokból.


Az Új-Hullám SE fiatal, de folyamatosan fejlődő, a környéken a legerősebb edzői stábbal rendelkező, úszó-vízilabda sportegyesület, amely még több dorogi családhoz szeretne eljutni. A toborzón való részvételhez csak úszófelszerelésre és előzetes regisztrációra van szükség.

Jelentkezni Molnár Juditnál (Tel: 06-30-545-3909) lehet. Az egyesület munkájáról bővebben a www.ujhullamse.hu honlapon tájékozódhatnak.


V. F.