Dorogi Sportképek
Közügy
2013. aug. 21.

Dorogi Sportképek

Sikeresen rajtolt a jubileumi év küszöbén labdarúgó csapatunk...

Labdarúgás: Megkezdődött a 2013-14. évi labdarúgó bajnokság az NB III. osztályban is. Az első mérkőzésre Dorogon került sor az ismeretlen, jó képességű Csákvár csapata ellen. Az ismeretlenség tapintható volt a játékban az első félidőben, mert mindkét csapat csak kóstolgatta egymást. Igazi gólhelyzetünk csak nekünk volt az első játékrészben, amikor Vígh Ádám fejesét a kapus nagy bravúrral hárította. A második félidőre cserélt Miskei Attila vezető edző, beküldte Papes Ferencet, aki magas termetével átvette a középpálya irányítását, labdát szerzett és hozta játékba a csatárokat. Meg is lett az eredménye, mert az 55. percben Tóth Zoltán a beadást Vigh Ádám fejére varázsolta, aki 10 méterről a jobb felső sarokba fejelte a labdát: 1-0! Nagy öröm a szurkolók körében. Támadásban maradt a csapat és a 63. percben megszületett a második gól is. A 20-22 m-es szabadrúgás elvégzéséhez Tóth Zoltán állt a labda mögé és úgy csavarta meg, hogy az a sorfalat megkerülve a kapu jobb oldalába vágódott. 2-0! A mérkőzés hajrájában mindkét kapu előtt egy-egy nagy helyzet adódott, de a védők kitűnően állták a lövéseket, a csatárok pedig képtelenek voltak közvetlen közelről a kapuba találni. Így tehát biztos, a szünet utánig feljavult játékával megérdemelt győzelemmel kezdte az új idényt a Dorog. „Szép volt fiúk!" köszöntéssel búcsúztatta csapatát a mérkőzés végén a szurkolótábor.


A meccs elején kezdőrúgást Dr. Bartalos József, a Dorog volt kiváló labdarúgója végezte el. A szurkolók nagy része EGÉR becenéven köszöntötte a kitűnő labdarúgót, aki mosolygósan integetve futott le a pályáról.

 

A mérkőzéshez tartozik még, hogy a félidőben a szurkolók jó néhány tagja 11-es rúgó versenyre készült fel és a háromszoros kísérlet végén a győztes egy tálca sörrel lett gazdagabb.


A következő mérkőzés augusztus 24-én az Újbuda ellen lesz, mely csapat már ismerős, mert a Duna Csoportban találkoztak egymással. A hónap záró találkozójára 31-én du. fél hatkor kerül sor Dorogon, a Budaörs lesz az ellenfél.

 

Más érdekességek a labdarúgó klubról: Rendkívüli elnökségi ülésen Kara Dániel elnök lemondását elfogadta az elnökség, méltányolva a kérést, mely szerint a gyakori utazás sok idejét veszi igénybe. Megválasztották az új elnököt Mayer László személyében, aki eddig az elnökhelyettesi tisztséget töltötte be. Az új elnök rögtön javaslattal élt, miszerint nem lesz elnökhelyettes, hanem klubigazgatót szeretne maga mellé, aki az egyesület minden ügyét irányítaná, az ő felügyelete alatt, főállásban a saját vállalkozásában. Megnevezte a személyt is is, aki Csapó Károly lett. Játékosa volt a klubnak, jelenleg az egyik utánpótlás csapat edzője. A javaslatot az Elnökség elfogadta. Kara Dániel az ellenőrző bizottságban vállalt tisztséget.


A csapatot három játékos hagyta el: Szabó Pál, Sebestyén Dávid és Bakos Bence. Mindhárman találtak maguknak egyesületet. Viszont hét új játékos igazolt Dorogra. Éspedig Benkő Ádám Paksról, 23 éves védő, Fluxa Dávid 20 éves csatár Tokodról, Fekecs Dávid 24 éves védő Vecsésről, Kurucz Dávid 19 éves kapus, középiskolás, Solymos Zoltán 21 éves Sárisáp-Task játékosa volt, középpályás, Tóth Bálint 20 éves középpályás Újpestről, Déri Csaba 20 éves csatár a Szombathelyi Haladás Labdarúgó Akadémiájáról.


Az utánpótlás csapatok sikeresen fejezték be az elmúlt idényt. Az U-19-es korosztályú csapat Bodó László edző vezetésével a 3. helyen végzett az NB II. utánpótlás csoportjában. A többi csapat korosztályának megfelelő csoportban a közép szakaszban fejezte be az elmúlt évi bajnokságot.

Göb Sándor