Fogadj örökbe egy sportolót! Együtt reggeliztek a gazdaság és a sportélet szereplői
Közügy
2013. nov. 15.

Fogadj örökbe egy sportolót! Együtt reggeliztek a gazdaság és a sportélet szereplői

Üzleti reggelire hívta a dorogi cégek vezetőit és a városi sportegyesületek képviselőit Szekér Zoltán, Dorog Város Egyesített Sportintézményének igazgatója november 15-én, pénteken. A sport és a versenyszféra találkozóján dr. Tittmann János polgármester hangsúlyozta, hogy nagyszerű együttműködési lehetőséget teremthet a megbeszélés.

 

uzlet.JPG

 

- A sportfinanszírozásra ebben az évben mintegy 150-170 millió forintot költött az önkormányzat, de a szakágazati fejlesztésnek nincsenek korlátai, éppen ezért a fő csapásirányok kialakítása a cél. Szekér Zoltán sportigazgató és intézménye átlátható rendszerét teremtette meg a helyi sportéletnek. Az önkormányzat, a vállalkozások és a sport egyesületek kooperációjának abban kell megmutatkoznia, hogy fejlesztési prioritásokat fogalmazunk meg - mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy jövőre centenáriumot ünnepel a dorogi sport. A város a sportpálya építészeti értékű, leromlott állapotú kapuzatát felújíttatja a kerek évforduló ünnepére. Szekér Zoltán kiemelte, hogy a lakosság bevonásával, az oktatási intézmények aktivitásával egyre többen kapcsolódnak be a helyi sportéletbe, a verseny- és élsportok finanszírozására pedig az önkormányzat megfelelő alapot teremt. Ugyanakkor a gazdasági szféra támogatására is nagy szüksége van az egyesületeknek.

A Dorogi Nehézatlétikai Klub elnöke, Puksa Ferenc a dorogi birkózók sikereiről beszélt. - Mintegy 300 gyermeket mozgatunk meg Dorogon és a kistérség településein. Kiérdemeltük a „Legjobb utánpótlás nevelő egyesület" címet, sőt Dorog, a „Birkózás fővárosa" elismerést is megkapta. Puksa Ferenc konkrét célokra kért támogatást a potenciális szponzoroktól: a volt Dózsa iskola - ahol az edzéseket tartják a birkózók - tetőszerkezetének javítása, új öltözők, szülői várók kialakítása mellett fontos lenne, hogy három szőnyeges küzdőtéren edzhessenek a sportolók. Ezek szükségesek ahhoz, hogy joggal pályázzon a város arra, hogy birkózó nagycentrum legyen. „Fogadj örökbe egy birkózót!" jeligével új szponzorációs lehetőséget indítanának a szegényes körülmények közül érkező birkózóknak. Táplálék kiegészítők, sportruházat vásárlása, edzőtáboroztatás segítheti a rosszabb körülmények között élő, de kiválóan sportoló fiatalokat. Alkalmi és fix munkákkal is segíthetnék a helyi vállalkozók a birkózást. Hosszú távú terveik között szerepel, hogy gimnáziumi sportosztályt indítsanak, sőt bentlakásos birkózó akadémia is szerepel a listán.

 

uzlet2.JPG

 

- Több mint száz versenyeztetett fiatallal foglalkoznak a kézilabdások Dorogon - mondta Bona Gergő, a kézilabdások elnöke, akik szintén várják a támogatók jelentkezését. Az üzleti reggelin az 1914-ben alakult futball klub elnöke a foci közösségteremtő erejét emelte ki. - Régiós centrumként működik a klub, ahol 180 diák sportol. Megyei alközpontként nyolc település utánpótlás csapatainak munkáját ellenőrzik. A hatvanas évek aranykora után Dorogon az utóbbi két évben újra sikeres volt a csapat, tavaly bajnoki címet szereztek. A Dorogi Diófa Sport Egyesület lány focistáinak célja, hogy feljussanak az NB I-be és minél több nemzetközi tornán méretődhessenek meg. Ehhez szponzorokra is szükségük van, reklámlehetőségként nevük bővítését is felajánlották. Az Új-Hullám Sport Egyesület nevében Várhegyi Ferenc elnök tartott prezentációt a sikersportágakról, az úszásról és a vízilabdáról. Céljuk, hogy térségi utánpótlás-nevelési központot hozzanak létre a városban, minél több fiatalt versenyeztessenek, ehhez fontos lenne a partneri viszony kialakítása az üzleti szférával. Rendezvényeik, edzőtáborozások támogatása, a hátrányos helyzetű gyermekek tagdíjcsökkentése és a jó sportoló, jó tanuló gyerekek díjazása is szerepel elképzeléseik között. Ehhez várják a támogatók felajánlásait.