A Magyar Úszás Napja
Sport
2013. jún. 27.

A Magyar Úszás Napja

"A város legaktívabb és legvizesebb napja"
Ezzel a jelszóval csatlakozott uszodánk is az egész Európát átfogó kezdeményezéshez, a „European Aquatics Day"-hez. Június 22-én az Európai Úszószövetség (LEN) valamennyi tagországában megrendezték az úszás napját: szerte a kontinensen 51 nemzet képviselői indulnak más és más medencék, vadvizek irányába, hogy sportoljanak, mozogjanak, élvezzék az úszás, adott esetben műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás, netán vízilabdázás minden pillanatát.

vizizumba.jpg

Aquazumba a kismedencében


Dorogon a medence partja sem „maradt parlagon", számos, hangzatos nevű fitness programot ki lehetett próbálni, hogy bárki megtalálhassa a szívéhez legközelebb álló mozgásformát: a spinning, a walkenergie, a trambulin, illetve már a vízhez közelítve az aquazumba képviselői várták újabb hódolók jelentkezését.


Azokat, akik inkább a tradicionálisabb sportok hívei, a családi úszó váltóverseny csalogatta a medencékbe.
Nagy siker volt az első amatőr vízilabda bajnokság. Kilenc csapat nevezett a viadalra: a birkózók, a kézilabdázók, a Dorogi FC, a Richter tűzoltók, a DOKI-s szülők, az Új-Hullám-os szülők, úszómesterek, az Amatőr Vízimádók Csapata és az úszás oktatók. Talán a hazai pálya előnye, de az úszóedzőkkel senki sem bírt el, ők nyerték az összecsapást.

uszomesterek_birkozok_2013.jpg

Pillanatkép a birkózóink és az úszómesterek meccséből

 

A délutáni kavalkádot színesítette még a pesterzsébeti szinkronúszók bemutatója. A napot Retro Party zárta.

uszas_napja.jpg

Esti hangulat


A rendezvény célja a közösségi élmény biztosítása és a tömegsport népszerűsítése volt. A nagy sikerre, és a közel ezer résztvevőre való tekintettel augusztusban újra lesz úszónap, ősszel labdarúgó, télen pedig kézilabda gála mozgatja meg a dorogiakat.