Júniusi testületi hírek
Közügy
2013. júl. 1.

Júniusi testületi hírek

2013. június 28.
Napirend előtt dr. Tittmann János polgármester átadta az Év Köztisztviselője Díjat Lajos Csabáné igazgatási ügyintézőnek.


A napirendre térve, a két ülés közti tájékoztató kapcsán Polonyi Zsolt észrevételezte, hogy a Baumit út melletti termőföld feltöltésnél nem megfelelő anyagokat is lerakott a vasútépítő cég. Dr. Tittmann János elmondta, észlelték a problémát, szervezési hiba történt a szállítónál, már korrigálják.
A Dorogi FC NB III-as csoportgyőzelme körül kialakult negatív hangokra reagálva dr. Tittmann János elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a csapatot, ahogyan eddig is, a többit pedig a klub szakértői gárdájára kell bízni, hogy miként tervezik a csapat jövőjét.


Módosították Dorog Város Önkormányzatának 2013. évi költségvetésről szóló rendeletét egy nem és egy tartózkodás mellett. Elfogadták a Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 2013. évi időszaki beszámolóját, a végelszámolási eljárás részeként.


Együttműködési megállapodást kötöttek a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal a hatékonyabb információ csere érdekében.


A közoktatási politika változása miatt többcélú közoktatási intézményünk három intézményegységéből 2013. január 1-vel kettő államosításra került. A harmadik egység, az óvodák egy intézményként való fenntartása már nem indokolt. A három óvoda újra önálló intézményként folytaja munkáját. Ezért az intézményvezető pályázat is okafogyottá vált, így azt eredménytelenné nyilvánították.


Dorog Város 2014-2020 közötti fejlesztési koncepcióját hozzáigazították a megyei területfejlesztési koncepcióhoz. Megbízták a polgármestert a megyeibe beépülő városi fejlesztési irányok részletes kidolgozásával és társadalmi vitáinak a lebonyolításával.


Dorog Város Képviselő-testülete a Dorog Város Önkormányzata és a Saubermacher Kft. közötti szolgáltatási szerződés felmondását 2013. november 30-i határidővel elfogadta, egyúttal megbízta a polgármestert az önkormányzat hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatainak 2013. december 1-től történő ellátására vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítésével és lebonyolításával.


Véleményezték a Dorogi Égetőmű Környezetfejlesztő Közalapítványhoz benyújtott támogatási kérelmeket egy nem szavazattal. „Megfelelőségi nyilatkozat" kiállításával igazolták az alábbi kérelmeket:
1. Dorog Város Önkormányzat (Zöldfelület fenntartási és felújítási munkák elvégzése)
2. Dorog Város Önkormányzat (Útszakaszok gépi erővel történő tisztítása)
3. Dorog Város és Környéke Diáksportjáért Egyesület (XVI. Sulisprint-SARPI futás)
4. DOKI Petőfi Iskola (Környezetvédő és Egészségnevelő Tábor Parádfürdő)
5. DOKI Eötvös Iskola („Zöld sziget" kialakítása)
6. Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (XIII. Vakációnyitó Környezettudatos Játszónap)
7. Zrínyi Ovisok Egészségéért Alapítvány (Roller, kerékpár, kisautó vásárlása óvodás gyermekek számára)


Önkormányzati ingatlanok értékesítéséről döntöttek egy nem, egy tartózkodás mellett.


Elfogadták a Képviselő-testület 2013. II. félévi munkatervét.


Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egyetértett a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat székhelyintézménnyé, két tagiskolává és egy telephellyé való átszervezésével és a Dorogi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola alapító okiratában a telephelyi cím módosításával.