Szeretetlánc az összefogás jegyében
Kultúra
2012. dec. 10.

Szeretetlánc az összefogás jegyében

Vidám hangulatban telt december 8-án az első „Szeretetlánc", azaz a dorogi óvodák szervezésében, és összefogásában megvalósult adventi rendezvény. A farkasordító hideg ellenére is sokan jöttek el az Otthon térre, hogy apró, színes portékák vásárlásával támogassák az óvodai alapítványokat.

szeretetlnc1.JPG

Remek, igazán ötletes és - ami tán a legfontosabb - gyermeki és felnőtt kézzel készült ajándékokból válogathattak a kilátogatók. A három óvoda már hetekkel korábban kézműves délutánoktól volt hangos, ahol az eladásra szánt portékákat készítették a szorgos „angyalok", a szülők. A nagy napon hamar vásári hangulat kerekedett, csodaszépen feldíszített árusító helyek hívogatták a nagyérdeműt.

szeretetlnc1.JPG

A kicsiket angyalnak öltözött óvónők kínálták szaloncukorral. Sitku Pál, a DOKI főigazgatója mondott egy megható történetet a négy adventi gyertyáról, az örökké élő reményről. A vásár alatt folyamatosan pörögtek az események. A hangulatteremtéshez a gyerekek is hozzájárultak verssel, énekkel, és a szülők-óvónők kórusa is dalra fakadt. Végül egymást kézen fogva hosszú sorban táncolták körbe a teret. Ötletes volt a szülők által megjelenített élő Betlehemi kép.

szeretetlnc1.JPG

Az "angyalok kórusa"

A szülői munkaközösség kiválóan vizsgázott, köszönet még a támogató cégeknek és a Háttér a Dorogiakért Egyesületnek, akik forralt borral és teával kínálták a hideg ellenére is meglepően szép számúkilátogatót.

szeretetlnc1.JPG

A sokadalom

szeretetlnc1.JPG

Vers

szeretetlnc1.JPG

Hópehelytánc