Szűcs Györgyöt kitüntették
${object.taxonomies[0].title}
2012. dec. 11.

Szűcs Györgyöt kitüntették

A Dorogiak Dorogért Alapítvány elismerését 2012-ben Szűcs György, a Dorogi Ipartestület elnöke kapta.

Szűcs György dorogi vállalkozó, országos érdekképviseleti tisztségeket betöltő személyiség. 1972-ben alapította meg Szektor Kereskedelmi és Ipari Egyéni Cégét. 1975-től a Dorogi Ipartestületben tevékenykedett, majd 1980-tól a megyei szövetség és az országos érdekképviselet szervezésében vett részt. 1985-től a KIOSZ országos vezetőségi tagja. 1990-től az IPOSZ országos elnöke, mely tisztséget 2012 májusáig töltötte be. 1992-től az országos Fémipari Ipartestület elnöki tisztségét is betölti. 1984 óta látja el Dorogon az Ipartestület társadalmi ügyvezetői tisztét, legutóbb 2009-ben választották elnökké.

Két jelentős nemzetközi szervezetben is képviseli Magyarországot 1992-től: a Kis- és Középvállalkozók Európai Szövetségének Igazgatóságában, illetve a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kongresszusainak szakértői bizottságában.

Szűcs György kezdeményezője volt a Pick József és Major Tibor által összeállított „Dorog és térsége - gazdasági almanach" című kötet kiadásának, amely a kistérség gazdaságtörténetének fontos fejezetét foglalja össze.

1986-ban Dorog város fejlesztéséért kapott elismerést, 1995-ben kapta meg a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét, 2004-ben a Magyar Gazdaságért Díjat vehette át, 2009-ben pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjével tűntették ki. A dorogi közéletnek is kiemelkedően aktív résztvevője. Rendszeresen jelen van a város rendezvényein. Hozzászólásaival, kezdeményezéseivel fontos ügyek támogatója. Tagja Dorog Város Barátai Egyesületének.

Szűcs György kitüntetése a Dorogiak Dorogért Alapítvány emlékplakettjével egy gazdag szakmai és közéleti életpálya elismerése.

szucs_gyorgy.JPG

Szűcs György vehette át az elismerést Dankó József elnök úrtól