Hivatalosan is átadták a Dorogi Rendőrkapitányság új épületét
Közügy
2012. jan. 30.

Hivatalosan is átadták a Dorogi Rendőrkapitányság új épületét

Modern, a kor szellemének is megfelelő épületben folytathatják munkájukat a dorogi rendőrök. Az ünnepélyes átadáson Dr. Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Dr. Tittmann János polgármester vágták át az új kapitányság elé kifeszített nemzeti színű szalagot. Ezzel a megye legeredményesebb rendőri állománya már hivatalosan is átköltözött az ország egyik legkorszerűbb rendőrségi épületébe.

kapitanysag_1.JPG

Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány és Dr. Tittmann János átvágják a szalagot

 

Dr. Hatala József beszédében kihangsúlyozta: nem mindegy, hogy rendőreink milyen munkakörülmények között tevékenykednek. Ugyanis hivatásuk áldozatokkal jár. Megköszönte nekik, hogy biztosítják Dorog nyugalmát, közbiztonságát és azt kívánta, hogy az elmúlt időszak eredményeire építve végezzék tovább munkájukat, és szolgálják a település javát. Kitért még arra is, hogy a modern, a kor szellemének megfelelő épület a település infrastruktúrájának része, így emeli a település rangját és tekintélyét. A városnak is megköszönte, hogy ilyen színvonalasan oldották meg az elhelyezés égető problémáját.


 kapitanysag_1.JPG


Ugyanis a korábbi, majdnem száz éves Bécsi úti kapitánysági épület mára már használhatatlanná vált, és az önkormányzat a rendőrség rendelkezésére bocsátotta a Mátyás király úti volt községházát.
A felújítás 2009. februárjában kezdődött, és 2011. augusztusában fejeződött be. A költségeket az Országos Rendőrfőkapitányság finanszírozta. Mintegy 270 millió Ft-ból hőszigetelték az épületet, nyílászárókat és közműveket cseréltek, burkoltak, festettek, a főépület melletti volt házasságkötő teremre emeletet építettek, ahol egy tanácstermet alakítottak ki, a környező zöld területet is rendezték, új járdát, parkolóhelyeket alakítottak ki. Az ügyfélszolgálatot lebonyolító irodák akadálymentesen megközelíthetők lettek.

A szalagátvágás után a tanácsteremben ünnepi képviselő-testületi ülésre került sor, ahol Dr. Tittmann János polgármester felidézte az idáig vezető út állomásait, és kiemelte, hogy a sikeres megvalósulásban nemcsak a mai testületnek volt szerepe. A mindenkori képviselők fontos célkitűzésként fogadták el a rendőrség működési feltételeinek javítását. A város nevében dorogi zászlót és öt darab asztali számítógépet ajándékozott az állománynak, és reményét fejezte ki, hogy lesz még a jövőben alkalom, amikor az önkormányzat támogatni tudja a rendőrség munkáját, mert ezt tekintik az egyik legfontosabb feladatuknak.

 

kapitanysag_1.JPG

A polgármester a város zászlaját adja át Krasula János kapitányság vezetőnek