Kilencven éves a Dorogi Ipartestület
Közügy
2013. nov. 25.

Kilencven éves a Dorogi Ipartestület

Kilencven éves a Dorogi Ipartestület. Az évforduló alkalmából kiállítás nyílt a dorogi és környékbeli kézművesek remekeiből november 23-án, szombaton a művelődési ház Dorogi Galériájában. Az eseményen jelen volt dr. Tittmann János polgármester is.

A tárlatot Szűcs György elnök nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy a kézművesség csodája abban rejlik, hogy az ősi szakmák képviselői a modern anyagokból 21. századi gondolatokkal átitatva kézzel készítik el termékeiket.

90iposz.JPG
 
A kiállítás megnyitója

 A kiállításon megcsodálhatták a jelenlévők a csuhézás, a fafaragás, az ólomüveg-készítés, csipkeverés, porcelánbaba készítés és még sok szép szakma kézzel és sok szeretettel készített alkotásait. Szűcs György a kiállítóknak megköszönte a sok szép terméket, amelyeket elhoztak a Kézműves Napokra.

 

madarasz.JPG
 
A kiállítók közül Madarász Melinda viseletkészítő is átvehette az Emlékkönyvet

A kiállítás után közgyűlést tartottak az iparosok, majd a testület évtizedes tagsággal rendelkező szakembereinek emléklapot adott át az elnök. Bemutatták az alkalomra készített Emlékkönyvet is.

 November 25-én és 26-án a pályaválasztási tanácsadásra várják a dorogi és környékbeli iskolák felső tagozatosait, amikor a diákok megismerkedhetnek különféle szakmákkal - pl. kőműves, gyapjúkészítő stb. - és azok iparos mestereivel. M. T.