Bronzérmes a felnőtt birkózó csapat
Sport
2013. nov. 29.

Bronzérmes a felnőtt birkózó csapat

Bajnok lehetett volna a Dorog. A Csepel elleni mérkőzésen dőlt el az arany sorsa, de a bronzérem is óriási büszkeségre ad okot: a negyedik legeredményesebb olimpiai sportágban, a dorogi felnőtt birkózó csapat az NB I-es bajnokságon harmadik helyet szerezte meg Dorognak.

 

ozas.JPG

 

A bajnoki címért küzdöttek november 27-én a dorogi birkózók, akik a városunkban november közepén megrendezett odavágó megnyerése után erős reménnyel vágtak neki a fővárosi visszavágónak a Csepel és a Fradi gárdája ellen. - Az 55 kg-osok mérkőzésén Lévai Zoltán pontozással győzött a csepeli versenyző ellen, majd Torba Erik is legyőzte ellenfelét a 60 kg-os súlycsoportban. Ifj. Lévai Zoltán (66 kg) kikapott, majd Jäger Krisztián (74 kg) a részlehajló bíráskodás miatt talált legyőzőre - tudtuk meg dr. Kövecs Károly edzőtől. - Ekkor a Csepel 9:7-re állt, a 84 kg-os Szakolczy Zoltán technikai fölénnyel kapott ki a csepelitől, majd Robotka László a 96 kg-osok megmérettetésén pontozással megverte azt a csepeli sportolót, akitől Dorogon kikapott. Ekkor már 14:12 volt az állás. Az utolsó meccsen múlott a bajnoki cím. Az azeri csapattársunk, Ilhan Abidov 4:0-ra vezetett, amikor a mérkőzést technikai tussal akarta lezárni, de egy rosszul indított fogás miatt kikapott ellenfelétől. Ha Abidov pontozással 4:0-ra hozza a meccset, akkor a Dorog 15:14-re veri a Csepelt és bajnok. De sajnos a tus miatt a végeredmény 18:12 lett.
A Vasas volt a legnagyobb esélyese a bajnokságnak, de a csapatot a Dorog kiejtette. A Fradinak és a Csepelnek nagy ajándék volt, hogy a Doroggal mérkőzhettek a nagynevű Vasas helyett. Boldogságuk nem tartott sokáig, hiszen a november 14-én városunk sportcsarnokában megrendezett odavágón a Dorog nem talált legyőzőre. A visszavágó sajnos máshogy alakult.

Madarász