Rauscher György díjasaink
Kultúra
2012. dec. 27.

Rauscher György díjasaink

A Karácsonyi Gálán két kiváló, a művészet területén tevékenykedő úrhölgy, Farkas Rose-Marie és Kolozsvári Barnabásné vehette át városunk művészeti díját, a Rauscher György-díjat.

 Gratuálunk a kitüntetetteknek!

gala_2012_2.JPG

Farkas Rose-Marie veszi át a díjat

 

Farkas Rose-Marie a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének szakán végzett Győrben.
Nemzetközi ének versenyeken több kiemelkedő helyezést szerzett. A Magyar Kodály Énekverseny I. helyezettje és Wágner-énekes díjjal büszkélkedhet. Ezen kívül számos más díja is van.

 

Nevéhez fűződik Erkel: Hunyadi című operájának angliai ősbemutatója. A Magyar Rádió több felvételt is készített vele. A Zeneiskola tanáraként önálló szerepléseket is vállal, de szívügye a tehetséggondozás. Rendszeresen készít fel növendékeket kamarazene fesztiválra, versenyekre és régiós rendezvényekre.

 

2004-től megalapította az Erkel Ferenc Zeneiskola magánénekeseiből a Halleluja Kórust. Őkállandó résztvevői a Piliscsabai Egyházzenei Fesztiválnak, adventi hangversenyeken lépnek fel Dorogon és a környéken, valamint városi és társadalmi ünnepeken. Nagyszerűen együttműködik a Zeneiskola Pachelbel vonós együttesével, így közös produkcióik emelik a városi rendezvények színvonalát. A két együttes „kinőtte" az iskola falait, így 2011 nyarán már egy jótékonysági erdélyi koncertkörúton is részt vettek, Farkas Rose-Marie vezetésével.

 

Farkas Rose-Marie kíváló szakmai felkészültségének, közösségformáló munkájának, értékteremtő képességének gyümölcseit elsősorban a dorogiak élvezhetik, ünnepélyeken és önálló koncerteken egyaránt.

 

gala_2012_2.JPG

Farkas Rose-Marie és Kolozsvári Barnabásné


Kolozsvári Barnabásné a Zeneművészeti Főiskola hegedű tanszakán diplomázott Győrben.

A Dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola tanáraként önállóan is gyakran szerepel. 2004-ben Vonós Kamara zenekart alapított a Zeneiskola diákjaiból, tanáraiból és régi növendékeiből.
A legfiatalabb korosztályból egy „Tücsök" vonószenekart szervezett, amely a régió több zeneiskolájának növendékeit fogja össze.
Remekül együtt működik a környék zeneiskoláinak vonós-tanszakával.
Országos vonós zenekari versenyen is nyertek. Elsősorban az esztergomi és nyergesújfalui zeneiskolák növendékeivel, tanárival zenélnek együtt.

Legutóbb 2012. január 7-én Dorogon újévi koncertek adtak.

Az eredeti együttes a Pachelbel nevet vette fel, amely a Zeneiskola kamarakórusával együtt már közel 70 koncertet adott.

Kolozsvári Barnabásné példaértékű közösségteremtő erővel bír. A vonós együttes művészeti vezetőjeként Farkas Rose-Marie-val kimagasló értéket teremt Dorogon és ezzel nagyban hozzájárul városunk zenei kultúrájának gazdagításához.