Az Év Szociális Dolgozója: Biczó Györgyné
Közügy
2012. nov. 12.

Az Év Szociális Dolgozója: Biczó Györgyné

November 9-én ünnepelték városunkban a Szociális Munka Napját. A rendezvényen adta át dr. Tittmann János polgármester az Év Szociális Dolgozója kitüntetést Biczó Györgynének, a a Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ ápolójának.

 

Biczó Györgyné hosszú évek óta kiemelkedő munkát végez a szociális gondoskodás területén. 1983-ban a Dobó Katalin Egészségügyi Szakközépiskolában szerzett általános ápolói, asszisztensi képesítést. A Szakközépiskola befejezése után az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház Gégészeti Osztályán helyezkedett el ápolóként. 1984-ben munka mellett felnőtt szakápolói tanfolyamot végzett Budapesten, jeles minősítéssel.

 

1986. január és 1988. június között a MEDICOR Esztergomi Telephelyén dolgozott. Két gyermeke születését követően 1992. május 1-től az akkori Gondozóházban helyezkedett el, gondozónői munkakörben. Az egészségügyben végzett eddigi munkája meghatározó volt számára, de úgy érezte, hogy az idősgondozás, az idősekkel való foglalkozás személyiségéhez közelebb áll.
Fiatalos, energikus lendülete elvarázsolta az időseket, a sok nehézség ellenére szeretetet, megértést sugárzott feléjük. Bármilyen gondjukkal is fordulhattak hozzá, a gondozói faladatok mellett megírta leveleiket, bevásárolt nekik, intézte hivatalos ügyeiket.

 

Időközben a városi ellátórendszer átalakult, a gondozóházból idősek otthona lett, majd gondozási központtá integrálódott.
Az átalakulással járó megnövekedett elvárásoknak is igyekezett megfelelni, ezért folyamatosan fejlesztette tudását.
Elvégezte a „Dementálódás megelőzése és kezelése a családban és szociális intézményekben" című tanfolyamot, majd a „Korszerű gondozási módszerek az idősellátásban" továbbképzésen is aktív hallgató volt. Örömmel vett részt a személyiségfejlesztő foglalkozásokon, szakmai tanácskozásokon, hiszen az ott tanultakat is beépítette mindennapi munkájában.
Mindezek hozzájárultak szakmai identitásának megerősödéséhez.

 

Aktívan szerepet vállalt a városi rendezvényeken - Idősek Karácsonya, Idősek Világnapja - és az Idősek Otthona életét tarkító eseményeken - farsangi- húsvéti, szüreti bál.
Feladatát hatalmas munkabírással végzi, lelkiismeretesség, pontosság, felelősségérzet jellemzi.
Munkatársaival kapcsolata közvetlen, barátságos, kedves.

 

Biczó Györgyné az idősgondozás területén az elmúlt 20 évben végzett kiemelkedő munkája elismeréséül vette át az Év Szociális Dolgozója Díjat.

 

biczo_gyorgyne.JPG