A családsegítő legfrissebb programjai
Közügy
2013. máj. 2.

A családsegítő legfrissebb programjai

Bütykölde
címmel május 8-án, szerdán 15-17 óra között kézműves foglalkozással várjuk az érdeklődő kisiskolás korosztályt (Ezen a délutánon ismét „Tavaszvárás" lesz, mert az előző alkalommal - úgy tűnik - nem hívtuk eléggé!) az Intézmények Házában. Kapcsolatattartó: Nagyné Boros Éva.


Gázoló Kalandklub
10 év feletti gyerekeknek szóló klubunk következő programja során, május 18-án, szombaton ismét egy kalandos túrát teszünk, sok játékkal és nevetéssel. Csatlakozz hozzánk, így lehetőséged nyílik majd a nyári Gázoló-táborban is részt venni. Programjainkról többet megtudhatsz a facebook „Kalandklub Gázoló" oldalán. Kapcsolattartó: Simon Gábor.

 

STOP! Tábori beszámoló
Intézményünk Spórolni! Tervezni! Okosan! Pontosan! programja aktualitását és sikerét bizonyítja, hogy adósságkezelési prevenciós programunkra a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet által kiírt pályázaton az Emberi Erőforrások Minisztériumától 415.800 Ft-ot nyertünk, mely összeget a tavaszi szünetre szervezett háromnapos táborra fordíthattuk, melyet Pusztamaróton rendeztünk 20 gyermek részvételével.
A táborban való részvételre szolgáltatási területünkön élő gyermekeknek biztosítottunk lehetőséget. A gyerekek egy irodalmi pályázat megírásával kerülhettek be a résztvevők közé. A kiírt pályázatra 2013. március 1-ig 26 pályázat érkezett 13-16 éves gyerekek tollából, az alábbi településekről: Dorog, Kesztölc, Dág, Bajna, Nagysáp, Sárisáp.
A beérkezett pályaművek bíráló bizottsági elnökének a dorogi Príma-Díjjal kitüntetett tanár, író, szerkesztő, helytörténeti kutató Kovács Lajost kértük fel, a bíráló bizottság további tagjai Ormainé Áron Adrienn, intézményünk fejlesztőpedagógusa és Maduda Ildikó, a Piliscsévi Általános Iskola igazgatója voltak.
A Pénz az életemben esszéíró pályázat helyezettjei:
I. Balogh Regina, Tokodi Hegyeskő Általános Iskola 7. osztályos tanulója.
II. Nagy Klaudia - Nagy Karina, DOKI Eötvös József Általános Iskola 8.b osztályos tanulói.
III. Gulyás Sára Fruzsina, DOKI Eötvös József Általános Iskola 8.b osztályos tanulója.
A pénz az irodalomban idézetgyűjtő verseny győztese:
Thót Martina, a kesztölci Kincses József Általános Iskola 7. osztályos tanulója.

 

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a pályázatot munkájukkal támogató irodalomtanároknak:
Áy Andreának, Balázsi Miklósnénak, Herhoffné Bárány Ágotának és Nyizsnyánszkiné Tavaszi Margitnak.
S.T.O.P programunk újító jelleggel bír, egy régen keletkezett űrt tud betölteni, hatására a gyermekek felelősségérzete nő. A program során a gyermekek reális képet kapnak a családi pénzügyekről, a fogyasztási szokások alakításának tényezőiről, valamint a takarékoskodás fontosságáról, a pazarló életmód veszélyeiről. Célunk, hogy a tanulók olyan információk és készségek birtokába jussanak, amivel reményeink szerint a jövőben tudatosan fognak a pénzzel bánni, és pénzügyi döntéseikért felelős felnőttekké válnak. Deák Mária adósságkezelési tanácsadó

 

Elérhetőségeink:
tel.: 431 170, 20/561 5226, 20/561 5280
e-mail: gyermekjoleti@dorog.hu, csaladsegito@dorog.hu