KRESZ-pályát adtak át a Petőfi óvodában
Közügy
2024. jún. 5.

KRESZ-pályát adtak át a Petőfi óvodában

Biztonságos közlekedési pályát avattak fel az óvodában.

A mai világban a közlekedési szabályok ismerete és betartása elengedhetetlen mindenki számára, beleértve a legfiatalabbakat is. Az autóval való közlekedés elterjedése miatt a gyermekek kevesebb lehetőséget kapnak a gyalogos és egyéb alternatív közlekedési módok gyakorlására. Ez a jelenség több veszélyt is hordoz magában. A kicsik nem tanulják meg a gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó szabályokat, így veszélybe kerülhetnek az utcán - hangsúlyozta Varsányi Ildikó intézményvezető a Petőfi óvodában, ahol KRESZ-pályát avattak.

Az óvoda területén belül egy biztonságos, jól körül határolt közlekedési pályát alakítottak ki, ahol a gyermekek megismerkedhetnek és gyakorolhatják a közlekedési szabályokat. Különféle közlekedési táblák és jelzések segítik az ovisok eligazodását, ahol gyalogosan, kerékpárral és rollerrel is kipróbálhatják magukat.

A gyermekek a felavatott pályán játékos formában sajátítsák el a közlekedési alapismereteket, ezzel is hozzájárulva saját és környezetük biztonságához.