Zrínyis kórus sikere Olomoucban
Kultúra
2013. aug. 6.

Zrínyis kórus sikere Olomoucban

Június 6-án a Zrínyi Ilona Általános Iskola Kicsinyek Szivárvány Kórusa reggel elindult a tőlünk kicsit messze lévő cseh városba, Olomoucba, hogy részt vegyen az ott megrendezésre kerülő Nemzetközi Kórusfesztiválon. Ahogy odaértünk, egyből a főtérre mentünk, ahol a rendezvény keretében mi is felléptünk a délutáni maraton-koncerten. Este, egy gyors főpróba után elmentünk a szállásra, hogy másnapra kipihenjük magunkat. Reggel nagy izgalommal indultunk a versenyre. A nehézség az volt ezen a megmérettetésen, hogy a dalok között nem lehetett tapsolni. Ez kicsit szokatlan volt nekünk, de nem gátolt minket a jó helyezés elérésében: ezüst érmet nyertünk! De a munkának még nem volt vége: a délutáni városnézést követően este egy gálaműsoron is szerepeltünk a fellépők közt. Másnap az egész nap csakis a miénk volt: megnéztük a várat Bouzovban, és az olomouci állatkertbe is ellátogattunk. Nagyon tetszett mindenikünknek ez az utazás, kár hogy csak 4 napot töltöttünk Csehországban!

szivarvanyok_2013_06_2.jpg
Ezúton is szeretném megköszönni a felkészítést Kovácsné Fódi Kriszti néninek, a zongorakíséretet Balogh Marika néninek, a fényképeket Szurdiné Szó Anikó néninek és az idegenvezetést helyi kísérőnknek, Izabella néninek! Kriszti nénitől tudom, hogy sokan támogatták anyagilag is az utazásunkat, nekik is köszönjük, hogy ilyen szép élményhez juthattunk a segítségükkel!

Csipke Orsolya
5.b osztály

 szivarvanyok_2013_06_2.jpg

A kórust támogatták: dr. Tittmann János polgármester úr, s személyén keresztül a város, Richter Rt. Alapítvány, a Zrínyi Iskola „Tehetség el nem vész" Alapítványa, Dorogi Vállalkozók Egyesülete, Musik-Land Kft, Széher Elektroház, Selyemgubó üzlet, Sítechnika Kft, a Sipőcz-, Szezech-, és Kimmel család.