Ifjú sportolók a csúcs felé: birkózók és break táncos a legjobbak között
Sport
2013. jún. 28.

Ifjú sportolók a csúcs felé: birkózók és break táncos a legjobbak között

2013. június 20-23. között került megrendezésre Szigetszentmiklóson a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége 2013 World Championship Of Modern Dance Sports Világbajnoksága. Youth, azaz gyermek kategóriában Kenyeres Bendegúz electric szóló kategóriában I. helyezést, a break szólóban II. helyezést ért el. Idén a Magyar Divat-és Sporttáncok Bajnokságán show szólóban I., break-ben szintén I., electric-ben II., hip-hop-ban III. helyezést ért el.

Ezzel a ragyogó eredménnyel bejutott a világbajnokság mezőnyébe, akik Dániában mérik össze tudásukat idén októberben. S hogy ne feledjük, Bendegúz idén újra megnyerte az Amita fesztivál Amita szobrát is, így már 2 díj tulajdonosa. Bár még igen ifjú a táncos, a tavalyi világbajnokságon elért sikere (street dance szóló I. hely és electric duó III. hely) alapján idén a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség Elnöksége a VERSENYZÖI NÍVÓDÍJ kitüntető címet adományozta neki kiemelkedő versenyzői pályafutásáért. Tavaly és idén még az érdemes sporttáncos kitüntető címet is megkapta. Gratulálunk!

kenyeres_bendeguz.jpg

 Kenyeres Bendegúz


 

A kadet birkózó Európa bajnokságon Torba Erik 58 kg-ban, és Lévai Zoltán 63 kg-ban bronzérmet szereztek. Ám ezzel még nem köszöntött be a nyári szünet a két ifjú életébe, mert gőzerővel készülnek a Montenegro-ban rendezendő világbajnokságra. További sikereket kívánunk nekik!

levai_zoltan.jpg

Lévai Zoltán

torba_erik.jpg

Torba Erik