Plakátkiállítás fénytánccal
Kultúra
2013. dec. 21.

Plakátkiállítás fénytánccal

Ölveczky Gábor neves grafikusművész plakátjaiból nyílt kiállítás december 20-án, pénteken, a hagyományos Karácsonyi Gála előtt a művelődési ház Dorogi Galériájában.

 

szilard.JPG

 

Wehner Tibor Munkácsy-díjas művészettörténész ajánlotta a kiállítást a megjelentek figyelmébe. Hangsúlyozta, hogy a 19. század második felében, a nyomdatechnika fejlődésének köszönhetően alakulhatott ki a képzőművészet ezen ága, amelynek legfontosabb  jelzői a közérthetőség, a sűrítés és a távolról felismerhetőség. Egyszerű formákkal, szavakkal dolgozik a művész, aki a jelzésszerű világot a rövid, frappáns szövegekkel teszi egyértelművé. A plakátművészet mestere Ölveczky Gábor, aki a Duna mentén, Komáromban, a városhoz szorosan kapcsolódó események, színházi bemutatók, történelmi évfordulók frappáns megfogalmazója.

 

nezelodik.JPG

 

A kiállítás megnyitása után a színházterembe várták a nagyközönséget.

Jászberényi Károly a város képviselő-testülete nevében köszöntötte dr. Tittmann János polgármestert és mindenkit, aki elfogadta a meghívást, hogy az együtt ünneplés örömét az otthoninál egy kicsit nagyobb közösségben is átélhesse. - Ez a kilencedik alkalom, amikor a 2005-ben hagyományteremtő szándékkal megrendezett és azóta már jó hagyománnyá vált Karácsonyi Gálaműsort megrendezik az impozáns színházteremben - mondta.

Ezúttal a Budapest Táncszínház produkciójában Stravinsky inspirációkat, részleteket a Diótörőből és a Boleróból láthatott a közönség.

 

fenytanc.JPG