Hétfőtől megváltozik a forgalmirend az István király utcában
Közügy
2024. júl. 12.

Hétfőtől megváltozik a forgalmirend az István király utcában

Július 15-től megváltozik a forgalmirend

Hétfőtől megfordul a közlekedés iránya az István király utcában – a Béla király utca-Templom tér és a Kálvária utca közötti szakaszon – az Árpád utca forgalomcsillapítása érdekében. A forgalom rendje továbbra is egyirányú marad az érintett útszakaszon.

Az Árpád utcában a reggeli és délutáni órákban rendkívüli módon megnövekszik az átmenő forgalom - jelezték az utcabeliek. Az önkormányzat által elvégzett forgalomszámlálás ezt a panaszt megerősítette.

Az István király utca jelenlegi forgalmi rendje szerint egyirányú a Bécsi úttól az Árpád út irányában. Az Árpád utcát a közlekedők a Bécsi út megkerülése céljából használják. A forgalmi rend megváltoztatásától azt várják, hogy az Árpád utca átmenő forgalma jelentősen csökken.

A város forgalomtechnikusa által tett javaslat szerint az István király utca forgalomi rendjét úgy célszerű megváltoztatni, hogy a Béla Király utca és Kálvária utca közötti szakaszon, a közlekedés jelenlegi irányát megfordítják.

A parkolás jelenlegi rendjét nem célszerű megváltoztatni, mert a forgalom szerinti jobb oldalon kevesebb parkoló hely áll rendelkezésre. A parkolás irányát táblákkal jelezik, a menetirány szerinti bal oldalon, párhuzamosan az úttal.