Betörések: megerősített rendőri jelenlét Dorogon, mobilon elérhető a parancsnok
Közügy
2014. dec. 17.

Betörések: megerősített rendőri jelenlét Dorogon, mobilon elérhető a parancsnok

Bûncselekmény sorozat borzolta a dorogi lakosok idegeit az elmúlt hetekben. December 25-től tíz nap alatt négy családi házba törtek be a Heine, Eötvös, Gorkij utcákban. A közbiztonság érzetét zavaró esetekre a rendőrség is megerősített szolgálattal reagált. A dorogi szolgálatirányító parancsnok közvetlenül mobilon is elérhető, a 20/235-9718-as telefonszámon.
Február 7-én - dr. Tittmann János polgármester úr meghívására - a képviselőknek beszámolt a nyomozás fejleményeiről Krasula János rendőr alezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője és a megyei rendőr-főkapitányság főkapitánya, dr. Farkas Gábor rendőr ezredes.
Krasula János elmondta, hogy a családi házakba a teraszajtók betörésével jutottak be a tolvajok, akik arany ékszereket, készpénzt és laptopokat zsákmányoltak. A betörések délután 4 és este 7 óra között voltak. December 21-től január 11-ig további öt betörést jelentettek be üzletek tulajdonosai. A zöldségesből, a kávézóból színes televíziót, váltópénzt és szeszesitalokat vittek el. A rendőrség válaszlépésként megerősített szolgálattal volt és van kint a helyszíneken, civil ruhás rendőrök is bekapcsolódtak a nyomozásba, amelynek eredményeként elfogtak egy fiatalembert, aki gyanúsítható az elkövetésekkel. A készenléti rendőrség és a polgárőrség is segíti az ügyek felgöngyölítését. Januárban rablás bûncselekmény történt, a Baross lakótelepen egy idős nénihez csöngetett be egy férfi, aki a hölgyet bántalmazta egy faléccel. Karjai eltörtek az asszonynak. A rendőrség kivonult a helyszínre, a nénit elszállították a mentők. A betörő még aznap éjjel visszatért a lakásba és értékek után kutatva felforgatta azt. A nyomozók néhány napon belül elkapták a férfit, akinél megtalálták az idős asszony fülbevalóját is. Előzetes letartóztatásban van. Szintén januárban egy fiatal pártól az utcán akarta elvenni a laptoptáskát és a benne gyanított értékeket egy férfi, akit a bejelentésre reagálva még dulakodás közben a helyszínen elfogtak a rendőrök. Február 7-én az esztergomi bíróságon tárgyalták ügyét. Krasula János rendőr alezredes kéri a lakosságot, hogy a megerősített rendőri jelenlét mellett a helyiek is figyeljenek az utcákban, lakótelepeken az idegenekre. Esetleg rendszám, autótípus felírásával segítsék munkájukat.
2009-2011 között emelkedett a bûncselekmények száma, de az utóbbi években megfordult a tendencia. Az esetszámok csökkenése a hatékony munkának köszönhető - tájékoztatott a megyei rendőrfőkapitány.

Madarász Tímea