Tisztújítás után folytatják a hagyományőrzést
Közügy
2014. febr. 19.

Tisztújítás után folytatják a hagyományőrzést

Az OMBKE Dorogi Helyi szervezete február 17-én tartotta tisztújító taggyûlését.
A titkári beszámolóból kiderült, hogy az elmúlt négyéves ciklusban 24 új taguk lett. Egyesületi kitüntetést 16-an kaptak. Üzemlátogatások, kirándulások szerepeltek programjaik között, amelynek minden évben kiemelkedő eseménye a hagyományos szakestély, a mûszakiak találkozója. A 90 éves helyi szervezet tiszteletére emlékülést tartottak és a 30 éves Bányász Emlékház alapításának évfordulójáról is megemlékeztek. Az éves gazdálkodást 14 sikeres pályázat beadása, illetve elnyerése segítette. Kiemelkedő eredmény, hogy kezdeményezésükre a Reimann-altárót mûemlékké nyilvánították.A Reimann-altáró (dorogi altáró) bejárati építményét, valamint az altárónak a bejárattól
számított 20 méteres szakaszát nyilvánították védetté, amelynek célja az 1915-1916-ban épített aknabejárat ipartörténeti értékeinek megőrzése.A tisztújítás során Kárpát Csaba a Jelölő Bizottság elnöke bejelentette, hogy az egyes pozíciókra a tagság kívánsága szerint többes jelölést tettek.
A szavazás eredményét a Szavazat Számláló Bizottság vezetője Farkas Miklós ismertette.

Elnök: Glevitzky István,
Titkár: Dr. Korompay Péter,
Vezetőségi tagok: Fehér Ernő,
Pados József,
Raduka Ferenc,
Solymár Judit,
Sziklai Ede.
Vezetőségi póttagok:
Mráz László,
Tóth József.

A taggyûlés zárásaként Számel János rangidős elnök megköszönte a korábbi vezetés négy éves sikeres munkáját.
Glevitzky István a megválasztott vezetés nevében ígéretet tett a hagyományőrző munkák zökkenőmentes folytatására, s egyben tájékoztatást adott a szénbányászatban folyó eseményekről, s abban a Dorog térség szénbányászati lehetőségeiről.

Dr Korompay Péter