Parkolókat és zöldfelületet alakítanak ki a volt rendőrségi épület helyén
Közügy
2014. márc. 19.

Parkolókat és zöldfelületet alakítanak ki a volt rendőrségi épület helyén

Néhány nap alatt eltűnt a belvárosból a Bécsi úti - a 2011-ig rendőrségként funkcionáló - leromlott állapotú épület. Schmidt Sándor egykori téli villájának bontásáról és a terület jövőjéről olvasóink közül sokan érdeklődtek. A Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán kértünk tájékoztatást a bontásról.
omlok.JPG

A Bécsi út 40. szám alatti ingatlan - a volt rendőrségi épület - műszaki állapotromlását jelezte az Arany János Városi Könyvtár épület felújítási munkáit végző kivitelező. Az épület műszaki állapotáról készült tartószerkezeti szakvélemény alapján a vizsgált épület élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető állapotban volt, ezért annak azonnali bontását indokoltnak tartotta a szakértő. A szakértői vélemény alapján soron kívül szerződést kötöttünk az épület bontására, amelyet bejelentettünk a KEM Kormányhivatal, Esztergomi Járási Hivatal, Járási Építésügyi Hivatala részére.
csupasz.JPG

A bontást követően az ingatlan rendezése céljából megrendeltük a támfalban található gazdasági épület, „óvóhely", lépcső, valamint az utcafronti kerítés bontását, az abból származó építési törmelék deponálását és elszállítását is, valamint a támfal tereprendezését és stabilizálását.
Ezen munkákkal párhuzamosan folyik a területen a cserjék irtása, egyes fák kivágása, az elbontott főépületi felépítmény alapozásának bontása és a kibontott alap elszállítása. Ezt követően parkolókat és zöldfelületet alakítanak ki a szakemberek.