Elkészült a belső lépcső és a galéria szerkezete a megújuló városi könyvtárban
Közügy
2014. márc. 5.

Elkészült a belső lépcső és a galéria szerkezete a megújuló városi könyvtárban

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a kivitelezési munkálatok a megújuló Arany János Városi Könyvtárban.
Fél év múlva adják át a városi könyvtár megújuló épületét a nagyközönségnek. Jelenleg a kőműves munkálatok mellett, elkezdődtek az asztalosipari szakmunkák is. A régi, de felújítható belső nyílászárókat elvitték a szakemberek, hogy az eredeti állapotában állítsák helyre azokat, de készülnek az új, három rétegű üvegezéssel ellátott faablakok is. Folynak a gépészeti előkészületi munkák és látványos előrehaladást mutat az új belső lépcső és a nagy olvasóterem felett elhelyezkedő galéria acélszerkezetének elkészülte.
alarc.jpg

A polgármesteri hivatal „B" épületében található könyvtárban - a kivitelezési munkálatok idejére átköltözött oda a közgyűjtemény - tovább pezseg az élet. Januárban bábokat készítettek a diákok Furlán Ildikó bábtervező útmutatásával, majd P. Tóth Major Krisztina tanár vezette be a gyerekeket az álarckészítés művészetébe.
A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" című projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.