Szűrővizsgálatok az egészség megőrzéséért
Közügy
2014. márc. 14.

Szűrővizsgálatok az egészség megőrzéséért

Átfogó egészségügyi szűrővizsgálatokat kínál a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő. A teljes körű vizsgálatokra egyénileg és csoportosan (munkahelyi kollektívák) is lehet jelentkezni. Dr. Varga Győző főigazgató tájékoztatott a részletekről:
- A 21. századi kihívásokra reagálva állítottuk össze szűrőcsomagunkat, amelyet akár egy nap alatt, az érdeklődők elfoglaltságainak lehetőség szerinti figyelembevételével végzünk el. A vizsgálatokkal teljes körűen feltérképezhető a páciensek állapota. A leletértékelő szakorvosi konzultáció után a kötelező egészségügyi biztosítás terhére elvégezhető vizsgálatok, terápiák sora következhet.
- Milyen vizsgálatokat tartalmaz a szűrés?
o A laborvizsgálatok után (teljes vérkép, vércukor, vese és májfunkció, koleszterin (vérzsírok), húgysav, PSA - prosztata rákszűrés férfiaknak 45 év fölött, vizeletvizsgálat), a hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat (a máj, a lép, a hasnyálmirigy, a vesék, a húgyhólyag, a prosztata, hölgyeknél a belső nemi szervek állapotának felmérésére) következik. Ezeket egészíti ki az EKG és a digitális lábboltozat analízis (alsó végtag, gerinc és nyakfájdalmak, mozgásszervi panaszok hátterének kiderítésére). A hozzánk fordulóknak elvégezzük az arteriográfiát is, amely egy újdonságnak számító diagnosztikai módszer. Segítségével gyorsan és fájdalommentesen adhatunk felvilágosítást az artériás (verőeres) rendszer esetleges elváltozásairól, az érbelhártya állapotáról, mindezzel időben felhívhatjuk a figyelmet az érelmeszesedéssel járó személyes kockázatokra.

Érdeklődni lehet a titkarsag@dorogkorhaz.hu e-mail címen.