Több százan hajtottak fejet '48 eszméi előtt a Petőfi téren
Közügy
2014. márc. 14.

Több százan hajtottak fejet '48 eszméi előtt a Petőfi téren

Több százan vettek részt az 1848-49-es Forradalom és szabadságharc 166. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségen pénteken. Az emlékezők ragyogó napsütésben hajtották fejüket a tisztelet jeleként a márciusi események forradalmi eszméi és az eszméket tettekre váltó márciusi ifjak emléke előtt a Petőfi téren.
aszlo.JPG
A Himnusz eléneklése után a korabeli márciusi eseményekre emlékezve: „Csak a haza legyen nagy és szabad" címmel dramatikus játék keretében színvonalas ünnepi műsort adtak a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékei, majd a koszorúzás percei következtek.
oszoru.JPG
Dr. Tittmann János polgármester, Kecskésné Patos Szilvia és Deák Ferenc alpolgármester Dorog Város Önkormányzata nevében helyezett koszorút a Petőfi szoborhoz, majd a dorogi nemzetiségi önkormányzatok helyezték az emlékezés virágait az emlékműhöz. Dorog város intézményei, a Baumit Kft., A Dorogi Erőmű Kft., és a Promtávhő Kft., a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt., a Dorogi Szénmedence Sportjáért Alapítvány és a Dorog Város Kulturális Közalapítványa, a Dorogi Ipartestület, Dorog Város Barátainak Egyesülete, a Dorogi Vállalkozók Egyesülete, a Városi Nyugdíjas Egyesület, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Dorogi Szervezete, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Dorogi Alapszervezete, a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Zöld Baloldal, illetve az MSZP Városi Szervezete helyezett el koszorút tisztelegve a forradalom és szabadságharc eszméi előtt.
povi.JPG