Összefogás: közösen segítik a diákok pályaválasztását
Közügy
2014. márc. 28.

Összefogás: közösen segítik a diákok pályaválasztását

A Dorogi Ipartestület Orgona utcai oktatótermében március 24-én szakmai tanácskozást tartottak Szűcs György elnök vezetésével. Keil András, az Easy Learning projektmenedzsere bemutatta a TÁMOP 2.6.2 pályázatot, amelyen sikeresen szerepelt az IPOSZ. Saját szolgáltatásai fejlesztése érdekében szervezeti önértékelést állítottak fel a szakértőkkel. Komplex minőségirányítási modellt alakítottak ki, amely nagyban segítheti többek között az újonnan minősített munkaügyi szervezetté vált Ipartestület munkáját.
9.jpg

Jászberényi Károly, a Petőfi iskola vezetője, a pályaválasztás előtt álló diákság nehézségeiről beszélt. Örömét fejezte ki, hogy kiszélesedett az IPOSZ szerepvállalása, amellyel az ipari tanulók utánpótlásának segítése még biztosabb háttért kap.
Az eseményen a résztvevők - Zolnai Katalin, az Új Nemzedék Központ Kft. tatabányai központjának vezetője, Steindl Balázs, a megyei kereskedelmi és iparkamara pályaorientációs tanácsadója, Tóth László, a dorogi munkaügyi központ vezetője, a dorogi pedagógiai szakszolgálat képviselője és még sokan mások - megbeszélték a diákokat támogató jövő feladatait, sürgették a fiatalok pályaválasztásának, munkavállalásának támogatására az összefogás szükségességét.