Fákat ültettek az óvodások a templom oldalában
Közügy
2014. ápr. 7.

Fákat ültettek az óvodások a templom oldalában

Az ütemtervnek megfelelően haladnak a kivitelezési munkálatok a megújuló Arany János Városi Könyvtárban. A projekt részeként fákat ültettek a Hősök tere környékére. A programban aktívan vettek részt a város óvodásai.
Fél év múlva adják át a városi könyvtár megújuló épületét a nagyközönségnek. Jelenleg a kőmûves munkálatok mellett, elkezdődtek az asztalosipari szakmunkák is. A régi, de felújítható belső nyílászárókat elvitték a szakemberek, hogy az eredeti állapotában állítsák helyre azokat, de készülnek az új, három rétegû üvegezéssel ellátott faablakok is. Folynak a gépészeti előkészületi munkák és látványos előrehaladást mutat az új belső lépcső és a nagy olvasóterem felett elhelyezkedő galéria acélszerkezetének elkészülte. A projekt részét képező soft tevékenységhez kapcsolódó mini-projekt keretén belül fenyőket telepítettek a Hősök terén március végén. A templom melletti zöld területen a faültetésbe aktívan kapcsolódtak be az óvodások. A szakemberek segítségével ásót ragadtak, rétegezték a földet a fenyők alá. A Béla király utcát is újabb lombos növények díszítik, de a szakorvosi rendelőintézet elé is jutott a növényekből.
fenyofa.JPG
A gyerekek az óvodában folytatják a kertészkedést: a már megtanult faültetési módszerrel saját intézményük udvarát is tovább szépíthetik hamarosan.
A KDOP-3.1.1/B12-2012-0001 pályázati kódszámú „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon - az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" címû projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
www.nfu.hu