Dorogi versenyzőé a legszebb K.O. cím
Sport
2014. ápr. 2.

Dorogi versenyzőé a legszebb K.O. cím

Márciusban minden hétvégén a dobogó tetején posztolhattak az Esztergom-Kertvárosi Fighting Kempo Klub dorogi és környékbeli versenyzői. Március 7-8-án a Százhalombattán megrendezett Kempo Világkupán tíz ország 400 sportolójával mérték össze tudásukat, Pokorni Gábor vezető edző kíséretében. Szombaton a light contact és az összetett küzdelmek versenyszámban, majd vasárnap a full contact számban mutatták meg tudásukat. A hat versenyző tarolt a küzdelmek során. Jónás Miklós light contact és összetett küzdelem versenyszámban is aranyat szerzett, a dorogi Kovács Adél light contact-ban aranyat, full contact-ban ezüstöt kapott, Szendrei Rebeka light és full contact-ban is a dobogó tetejére állhatott. Fehér Zalán a felnőtt 69 kg-osok között full contactban első lett, a dorogi Pokorni Milán a felnőtt full contact-ban a 76 kg-osok között aranyérmet nyert, testvére Pokorni Ádám pedig a felnőttek között 84 kg-ban szintén aranyérmet harcolt ki magának. Kiemelkedő teljesítményüket mutatja, hogy egymás után a full contact három súlycsoportjában (összesen hat súlycsoport van) a Fighting Kempo Klub sportolói állhattak a dobogó tetejére.
2014.03.22Varasd214.JPG
Március 16-án az esztergomi sportcsarnokban rendezték meg a 9. Esztergom-Kertvárosi Nemzetközi Kempo Bajnokságot, ahol a magyar, szlovák versenyzők mellett török és bulgár indulók is részt vettek. A csapatversenyt a dorogi sportolókat is felsorakoztató Fighting Kempo Klub nyerte.
A horvátországi Varasdon március 21-22-én rendezték meg a WKF Kick-Box Világkupát, amelyen szintén részt vettek. Többek között Lengyelország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Bosznia, Franciaország képviseltették magukat versenyzőikkel. Jónás Miklós kick-light-ban első és KI-ben szintén első helyezést ért el, Kovács Adél juniorként a felnőttek között KI-ben 3. lett. Nagy Dominik a dobogó harmadik fokára állhatott fel KI-ben. Szendrei Rebeka juniorként a felnőtt nők között KI versenyszámban első helyezett lett. Pokorni Ádám Low-kick-ben (nincs benne térdelés) 81 kg-osok között aranyat szerzett. A döntőbe jutásért való mérkőzés harmadik menetében egy köríves fejrúgással KO-val győzött. Ezzel a legszebb KO címet is kiérdemelte.