Dankó Kristóf a Prima Díj jelöltjei között

Dankó Kristófra is szavazhatunk az idei Vármegyei Prima Díj jelöltjei között

Hagyomány, hogy a 24 Óra és a Kemma.hu olvasói is szavazhatnak a vármegye sport-, szellemi és kulturális életének kimagasló személyiségei közül arra a tízre, akiket az ajánlások alapján a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége vármegyei szervezetének kuratóriuma Vármegyei Prima Díjra jelölt.

Szavazni a prima.kemma.hu oldalon vagy a 24 Órában megjelenő bemutatkozó szelvény eljuttatásával lehet.

Online szavazás:
2024. július 16-án 12:00 órakor kezdődik és 2024. szeptember 1. 12:00 óráig tart.
A jelölteket és rövid bemutatásukat megtekintheti és szavazatát leadhatja a prima.kemma.hu oldalon.

A szavazás során az összesített szavazatok (nyomtatott és online) alapján a legtöbb szavazatot kapott jelölt lesz a Prima díj győztese.

A Vármegyei Prima Díjak rendszerének célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi munkájának helyi eredményeit, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, elősegítve fejlődésüket.

Idén Dankó Kristóf, városunk főépítésze, társadalmi megbízatású alpolgármester is a jelöltek között szerepel.

Dankó Kristóf Dorog, Nyergesújfalu, Kesztölc és Tokod főépítésze, 2022-ben Az Év Főépítésze lett. Többszörös Év Homlokzata első helyezett és vármegyei Év Háza díjazott. A megyei építész kamara elnökségi tagja. Hitvallása: „az alázat, az alkotói szabadság és a kommunikáció azok a hívószavak, amelyek megléte és helyes alkalmazása elengedhetetlen, ha valaki profivá szeretne válni a szakmájában.”

Az előző ciklusban Dorog társadalmi alpolgármestere volt, 2008 óta főépítésze. Azóta megújultak közintézmények, elkészült az Agora, a bányászati miniverzum, a piac.

A Közösen Dorogért Egyesület aktív tagja, örökségvezérelt városfejlesztőként menti, gondolja újra, újíttatja fel a bányászváros értékeit. 2014-ben könyvet is írt a témában. Javaslatára lett vármegyei érték az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszusra készült Szénoltár. Több város építészeti tervtanácsának tagja, elismert tervező.

SZAVAZATÁT ITT ADHATJA LE