Az országos ranglista élén a jövő dorogi bajnokai
Sport
2014. jún. 23.

Az országos ranglista élén a jövő dorogi bajnokai

A jövő bajnokai a dorogi uszodában edzenek nap mint nap. A felvezető mondat nem egy reklámszöveg részlete, hanem maga a tény.
Várhegyi Ferenc, az Új-Hullám Sport Egyesület elnöke büszkén beszélt a klub sikeres versenyzőiről.
- Az országos korosztályos ranglistán két dorogi úszó is az élen áll. A 2004-es születésû Böszörményi Boglárka 25 méteres medencében az 50 méteres gyors és a 100 méteres pillangóúszás, 50 méteres medencében a 100 pillangó országos legjobbja pillanatnyilag.

hajdszoboszl225mod.jpg
Merész Bence
A szintén 10 éves Merész Bence pedig a mellúszók közül emelkedik ki 100 méteren (a 25 és az 50 méteres medencékben egyaránt). Simonek Renáta pedig Merész Bencéhez és Böszörményi Boglárkához hasonlóan bekerült a Közép-Dunántúli Régió válogatott keretébe, és több versenyszámban is az ország legjobb harminc versenyzője közé tartozik.
Boglrka.JPG
Böszörményi Boglárka
Kicsi és eléggé fiatal az egyesületünk, ezért is vagyok nagyon büszke arra, hogy ebben a korosztályban és ezekben a versenyszámokban a több évtizedes múlttal rendelkező sikergyárakkal is (például Kőbánya SC) felvesszük a versenyt.
Simonek.JPG
Simonek Renáta
A Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai programjába bekerült a három fiatal, akiknek a menedzselésével, felkészítésével támogatólag foglalkoznak. A Jövő Bajnokai Program célja, hogy a 2021-ben a Budapesten megrendezendő világbajnokságon esetleg már résztvevőként, a későbbiekben - eredményeiktől függően - a válogatott tagjaként szerepelhessenek a kiválogatott úszók a nemzetközi versenyeken. Hogy a dorogi úszók bekerülnek-e ebbe a körbe, többek között az életkoruk miatt sem (10 év) tudható még, de jelenleg ígéretes tehetségeknek számítanak.
A gyerekek tehetsége, elkötelezettsége és a szakmai munka eredménye meghozta gyümölcsét. Kiss István edző az év elejétől vette át a diákokat, hogy kiváló szakmai hátteret adva biztosítsa a fiatalok lendületes fejlődését. - Heti öt-hét edzéssel készülünk a versenyekre. A legnagyobb kihívás a júliusi országos bajnokság lesz, amelyen éremesélyesek vagyunk több számban is. A lelkes szülők támogatása elengedhetetlen ehhez munkához, amely napi 3 órát vesz igénybe. Sokat köszönhetek edzőelődeimnek, Szabó-Rácz Petrának, és Tószegi Andornak, hogy biztos alapot adtak versenyzőimnek - mondta Kiss István.
A Zrínyi iskola tanulója, Böszörményi Boglárka hét évesen kezdett úszni. Három év alatt számtalan versenyt megnyert, ahogy a petőfis Merész Bence is, aki már öt évesen - kezdetben Esztergomban - szelte a vizet. Nagy jövő áll előttük. A tehetségük adott, a kemény munkától pedig nem riadnak vissza az ötödikbe készülő Új-Hullámos sportolók.

 

M. T.