Dorogiak a világbajnokság dobogóján
Sport
2014. máj. 7.

Dorogiak a világbajnokság dobogóján

Április 24. és 26. közötti a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpontban rendezte meg a Magyar Kempo Szövetség a XI. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupát.

Az esztendő legrangosabb kempo viadalára öt földrész több mint negyven nemzetének mintegy félezer harcmûvésze érkezett és adott számot tudásáról.                      

pokesz_ikf_vb_2014_04_27.jpg

 

Az Esztergom-kertvárosi Fighting Kempo Karate Klub hét versenyzővel - köztük több dorogival, Fehér Zalán, Jónás Miklós, Kovács Adél, Pokorni Milán, Pokorni Ádám, Nagy Dominik, Szendrei Rebeka - képviseltette magát a magyar válogatott tagjaként a fővárosban megrendezett XI. IKF Világbajnokságon, full contact versenyszámban.
Pokorni Milán a felnőtt 80 kg-osok között bronz érmes, Kovács Adél, a junior 50 kg-osok között ezüst érmes, Jónás Miklós a kadet, 55 kg-osok között ezüstérmes, Nagy Dominik a junior 70 kg-osok között világbajnok lett, ahogy Szendrei Rebeka is a junior 60 kg-osok között. Pokorni Ádám a felnőtt 85 kg-osok mezőnyében ezüstérmet szerzett. Fölényesen vezetett a mérkőzés utolsó 18 másodpercéig, amikor sajnos megsérült a térdszalagja, ezzel lemaradt a dobogó legfelső fokáról, bár ő lehetett volna a világbajnok. Pokorni Gábor vezetőedző büszke lehet csapatára, hiszen a magyar válogatott tizenöt versenyzőből állló full contact csapatából heten a Fighting Kempo sportolói voltak és mindannyian döntősök!

A Dorogi Nehézatlétikai Club Kempo Szakosztálya is képviseltette magát az eseményen: Farkas Koppány a világkupán, míg Farkas Gergely a világbajnokságon.

farkaskoppany.jpg

Április 24-én a technikai számok, illetve a kempo submission (földharc) várt a versenyzőkre, amelyben Farkas Koppány a 12-13 évesek között -60 kg-ban 3. helyezést ért el, valamint Farkas Gergely -95 kg-ban 2. lett.

A második versenynap a knock-down (puszta kezes full-kontakt)versenyszámban Farkas Gergely a 3. helyezést szerezte meg -95 kg-ban.

A harmadik napon a kempo full-kontakt versenyszámokat rendezték meg. Farkas Koppány 3 helyezést szerzett, míg Farkas Gergely -95 kilogrammosok között a legjobbnak bizonyult.