Nyolc évtized tiszteletére énekelt az ifjúság
Kultúra
2014. máj. 21.

Nyolc évtized tiszteletére énekelt az ifjúság

Az Éneklő Ifjúság mozgalom nyolcvanadik születésnapját ünnepelték május 21-én a József Attila Művelődési Házban. A díszhangverseny minősítőként is szolgált a megjelent színvonalas produkciókat felvonultató kórusoknak. Megyénk három városának - Esztergom, Dorog és Tatabánya - iskolái képviseltették magukat a megmérettetésen.
eneklo_ifjusag.JPG
A megjelenteket a KÓTA képviseletében Saltzer Géza szervező, majd Popovics György, a rendezvény fővédnöke köszöntötte. - Az emberi énekhang, mint természetes hangszer, ha összeáll egy szerves egésszé, és kórusként megszólal, annál felemelőbb érzés nincsen - vélekedett a megyei közgyűlés elnöke, aki korábban maga is énekkari tag volt.           
ozonseg.JPG
Dankó József, a vendéglátó Zrínyi-iskola első embere az oktatási intézmény Cantilena Kórusának vezénylőjét, a nemzetközi sikereket is jegyző Kovácsné Fódi Krisztinát méltatta, és elégedetten konstatálta a Kodály-módszer (el)ismertségét. Ezt követően az Árpád-házi-, a József Attila és a Mindszenty-iskola (Esztergom), valamint a Zrínyi-iskola, továbbá a Tatabányai Árpád Gimnázium énekkarosai bővölték el a zsűritagokat. A zengő hangű fiatalság ezzel méltóképeen emlékezett meg az Éneklő Ifjúság mozgalomról.